Hidroponični vrt - hidroponično vzgajanje zelenjave

Sem spadajo vse užitne rastline.
salate, gomoljnice, stročnice, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Hidroponični vrt - hidroponično vzgajanje zelenjave

OdgovorNapisal/-a epi » 09 okt 2009, 14:45

Pozdravljeni!

Zanima me vse v zvezi z vzgajanjem zelenjave na hidroponični način.
Predvsem kaksne so vaše izkusnje in pa rezultati, ker planiram to metodo isprobati sama.
Prosim za nasvete kaj in kako vzgajati oz. kje dobiti najvec informacij
..mi bi imeli svojo papriko, paradiznik, bučke..vse to doma na terasi..btw zivimo v Trogirju, kjer je sonca dovolj skozi celo leto.

Vnaprej lepa hvala, Epi
epi
Uporabnik
Uporabnik

živjo

OdgovorNapisal/-a masy » 09 okt 2009, 18:05

No js sama ne vem kaj dosti o tem čeprav obiskujem vrtnarsko šolo ampak mi to niti najmanj ni ušeč ampak uredu... moja sestrična obiskuje biotehniško šolo v LJ in ve nekaj glede tega oz. naj bi to pri njih na šoli imeli kolikor vem ... malo se tam pozanimaj če imaš možnosti. Drugače pa men ta metoda ni ušeč ker se mi zdi da ni to to Ubistvu rastlina raste na vodi kamor ji natakaš tista hranila (tekoče gnojilo) in ja to je to...

Lp, Maša
masy
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: okolica Laškega

OdgovorNapisal/-a ninja_man » 11 okt 2009, 17:01

Sam sem letos poleti vzgojil mojo prvo hidroponično solato:) Zadeva je bila zelo preprosta: 50l kanta z vodo v katero sem po navodilih proizvajalca dodal hranilo, pumpica za zrak(kar tista iz akvarija), setvena plošča(84 lukenj), podlaga za rast je bila Vermikulit. Solato sem nasadil šele po tem, ko je imela nekaj listov-prej je rastla v vrtu. Je pa namesto glave razvila kar močno steblo (ve kdo zakaj?) z velikimi listi. Po približno enem mesecu sem si pripravil okusno solato:)

Planiram pa poskus, z malo bolj kontroliranimi pogoji ponoviti pozimi v kleti. Zanima me, če pozna kdo koga, ki bi izdeloval svetila iz led diod? Da bi se čimbolj zmanjšalo porabo energije...

aja, literatura: potegnil sem si eno knjigo o hidroponiki iz torrenta (preglej, jih je kar nekaj), pa na internetu je kar veliko strani z informacijami. Na youtubu je kar nekaj filmčkov...)

lp,martin
ninja_man
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a epi » 19 okt 2009, 13:53

Pozdravljen Martin;

Me veseli da ti uspeva :wink:
tole sem nasla za tvoje lučke..upam da ti pomaga
http://forum.feri.uni-mb.si/Default.aspx?g=posts&t=7988

Hvala zaenkrat, Epi
epi
Uporabnik