Moderatorji: dusanh, Moderatorji
Pepe je napisal/-a:Z metrskim fižolom ni potrebno ravnati nič drugače kot z navadnim. Edino precej več sonca in toplote potrebuje. Če tega nima, bo samo perje in nič plodov.
nadina je napisal/-a:Kitajski fižol (Dolichos lablab) je enoletnica, ki se seje spomladi, kot normalen fižol,ima vijolične cvetove, zelo privlačni so temnovijolčni stroki, ki jih naredi v jeseni.
Evo, slikice pa malo kasneje...
nadina je napisal/-a:Lera, lepo urejen vrt imaš, ni kaj!
Evo nekaj slikic za primer:
manjši:
še manjši:
kitajski fižol je tale vijola desno, tisti majhni levo pri zidu je pa dolgi fižol:
lera je napisal/-a:Ja veš Nadina če ne bi imela vrta bi pa pomoje kar zblaznela. Vrt mi pomeni ene vrste relaksacijo pa še kakšen evrček prihranimo tako združiš prijetno s koristnim. Je pa tako, da imam vse preveč nagužvano ker nimam njive. Mi je pa všeč da če si zaželimo kakšno stvar greš na vrt in odtrgaš in imaš v eni uri vse pojedeno, pa če to ni pravilen vnos vitaminov ne pa tiste brezokusne stvari v trgovinah, ki rastejo kar na mrežah in zemlje še videle niso. Tudi ti imaš lepo urejeno in posajeno tako da je veselje pogledat slikce.
če pa sem prav ocenila Ivčk bo pomoje čim bo lahko zopet z nami in nam pomagala s svojimi nasveti.
lp
Pepe je napisal/-a:Metrski fižol rodi takoj, ko ima ustrezne pogoje, tudi če je še majhen. Prvi plodovi se lahko vlečejo po tleh. Z zgodnjim sajenjem pri njem ne profitiraš nič. Jaz ga sejem na začetku junija, nič prej.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov