cvetača

Sem spadajo vse užitne rastline.
salate, gomoljnice, stročnice, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

cvetača

OdgovorNapisal/-a marac » 22 mar 2008, 12:21

Pozdravljeni!

Pred časom (2 tedna nazaj) sem posejal cvetačo v korito, noter.
Sedaj imajo že dva listka in že kr vitko steblo.
Zanima pa me ali jo morm kaj prepikirat ali jo črz čas posadim kr na vrt?

Hvala za odg.

Lp
marac
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: laško

OdgovorNapisal/-a quo_vadis » 22 mar 2008, 17:33

Jaz cvetačo vedno prepikiram, ko sejanci poženejo drugi par listov. S tem se sadika okrepi in lažje prenese presaditev v vrt. Če vreme dopušča, sadike presadim na vrt že v začetku ali sredi aprila. Da jih pretirano ne napadejo bolhači, jih prekrijem z malo dvignjeno kopreno. Dokler so sadike majhne, se zemlja ne sme čisto izsušiti, kasneje pa rastline niso več tako občutljive, ker poženejo globoke korenine.
Želim vam prijazen dan.
http://quovadis.moj-album.com/
quo_vadis
Guru
Guru

Slike: 0
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a začetnica » 23 mar 2008, 21:10

KAJ IMA KDO IZKUŠNJE S CVETAČO- ROMANESCO OTTOBRINO (oblikuje mlečno rumene mesnate koničaste brste, ki tvorijo rožo)? NIMAM ŠE NOBENIH IZKUŠENJ Z VRTOM, TO SEME PA SEM PREJŠNJI TEDEN KUPILA, ZDAJ PA NE VEM, ČE GA LAHKO SEJEM NA PROSTO V 4. MESECU TAKO KOT PIŠE ALI GA NAJ PREJ SEJEM NOTER?
Pozdrav s Koroške!! Začetnica
začetnica
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: slovenj gradec

OdgovorNapisal/-a babaco » 24 mar 2008, 08:38

Kadar ne veš kdaj sejati , seješ večkrat v razmiku 7-14 dni. Tako veš za naslednje leto kdaj je najboljši čas, torej katere rastline so ti bolje obrodile.
V tem primeru ti ne priporočam prehitevati. Jaz sem imel že obe sorti otobrino in natalino. Če seješ prezgodaj ti rož ne naredi, ampak samo veliko listne mase.
Obe sorti pa nista cvetača, sploh pa ne vem, če imata naše ime. Mi mu pravimo kar kavolin.
kaki
babaco
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: vrhnika

OdgovorNapisal/-a čarodejka » 16 sep 2009, 21:55

Vzgojila sem sadike cvetače, pa me zanima, če sem že prepozna, da jo dam na vrt? Bi šla pa kar direkt pod kopreno in potem pod rastlinjak.
čarodejka
Poznavalec
Poznavalec

Vrni se na Zelenjava

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov