Podobno stvar poznam z otoka Krka, kjer jo gojijo na veliko, le da tam tej rastlini pravijo raštika ali broskva. Zdaj pa te nisem razumela, jedel si liste ali cvetne poganjke?
Ker na kvarnerju kuhajo le mlade liste, ker so starejši list pretrdi in grenki. Ko raštika zacveti, listi več niso uporabni, ljudje pa pustijo, da se kar sama zaseje...
Zame je okus nekaj posebnega:kot mešanica med sladkim zaljem in blitvo. Če zraven ješ še kuhan krompir in vse skupaj 'zalito' z domačim olivnim oljem je stvar še toliko bolj okusna... res fenomenalna, zato vidim, zakaj ti je všeč
Tudi sama sem probala rastlino gojiti in sicer sem kupila sadike na morju in jih prinesla domov. Pa nisem vedela, da pri nas ne prezini, čeprav bi lahko sklepala glede na to, da je razširjena samo ob morju. Ne rabim sploh reči, da je stvar zmrznila. Meni je seme obljubil domačin in naj bi ga letos na dopustu dobila...
Morda pa govoriva o dveh popolnoma različnih rastlinah, kar je čisto možno. V tem primeru sva 'obdelala' dve muhi na en post