Napisal/-a nadebudnez » 10 jun 2009, 21:19
Da, za Mesurol je potrebna kartica.
Letos sem imel ogromno bramorjev v vrtu. Ponekod na površju luknja pri luknji. Ko sem sadil sadike (zelje, paradižnik, ..) so mi jih pridno redčili. Še dobro, da sem imel veliko svojih sadik, samo vseeno mi ni bilo všeč.
Na prigovarjanje domačih sem kupil Mesurol. Po ograjenem vrtu sme tu pa tam potrosil. V nekaj dneh sem našel 12 mrtvih bramorjev na površju, verjamem, da jih je veliko še ostalo, ker še vedno najdem kako pojedeno sadiko.
Je pa to močan strup. Trenutek nepazljivosti in nekaj Mesurola je pojedel domači labradorec. Po pol ure opazovanja so se pričeli prvi znaki (tresenje, slinjenje, nemirnost...). Ker je bilo ob 21:00 smo ga peljali 30 km daleč k veterinarju, ki nam ni dal veliko upanja (ni pravega protistrupa, pes je že star 14 let). K sreči je pes med potjo bruhal, no iz avta smo ga morali že nesti. Da skrajšam, v 3 dneh je dobil 4 terapije (infuzije, inekcije, tablete). Na trenutke je pomagalo, potem pa je zopet postajal nemiren, ni imel občutka za prostor (kamor je šel, se je zaletel v glavo), jedel ni. Četrti dan se je začelo izboljševati, sedaj (po 1 mesecu) je isti, kot je bil.
Če bi na začetku odlašali z veterinarjem, ga ne bi bilo več.