Čao!
Če si navajena kuhati marmelado,ne bo problema.
Na kg buč uporabi 0,5-0,75 kg sladkorja(odvisno od same sladkobe buč),sok 1 limone,1 zavojček vanilijevega sladkorja, za začimbo pa dodaj cimet v prahu(pol čajne žličke) in ingverjev sok(kupiš korenino,olupiš en kos,ki je velik kot oreh,ga drobno nastrgaš in iztisneš sok).Jaz dodam še celo cimetovo palčko,ki jo potem odstranim.Če ti je ljubo,dodaj še katerokoli jagodičasto sadje,tako marmeladi spremeniš barvo in malce tudi okus,kar pa se skoraj ne splača (kupiš zmrznjeno,pustiš,da se odtali in odliješ tekočino).
Bučo naribaš,da se bo hitreje skuhala,razen če želiš imeti tudi večje koščke(džem),v tem primeru jo nasekljaš na majhne kockice.Ne vem,če uporabljaš želin-če ga,moraš bučo najprej skuhati brez sladkorja(vendar z začimbami) in pustiti,da se vsaj malo shladi,nato pa upoštevati navodila z vrečke.Če pa ne, kuhaj dokler marmelada ni gotova(na rob kržnička kaneš eno kapljico marmelade,če se naredi skorjica,je gotovo).Še vroče naliješ v sterilizirane kozarce(pol ure jih greješ v pečici na 100 stopinj),zapreš s pokrovčkom in pustiš pokrito s krpo,dokler se ne shladijo.
Po mojih izkušnjah je ta marmelada najboljša.Jaz uporabljam muškatne buče,ki imajo izrazito oranžno meso,tako,da dosti ljudi sploh ne ugane,kaj jedo
![Laughing :lol:](http://www.rastline.com/forum/images/smilies/icon_lol.gif)
.Včasih pravijo,da je to marelična,drugič korenčkova marmelada,nekateri so omenjali celo kutine,jaz pa se samo smejim
Je pa v vsakem primeru odlična
Veliko uspeha pa dober tek!