Lunca in Nadina, hvala za ponudbo, vaju bom držala za besedo
Kaka, strinjam se s tabo, da bi tudi o sortah fižola rekli kako besedo več, saj so tudi tu velike razlike v barvah, velikostih, uporabnosti in okusu...
Tudi pri meni tile fižolčki niso bili deležni zalivanja, razen, kot pravi Pepe, odzgoraj, pa se mi zdi, da bi jim godilo malo več vlage, zato bom to probala drugo leto. Sonca in toplote pa so imeli res veliko, saj so rastli na njivi.
Nadina, zakaj praviš, da ti fižolčki niso bili za nobeno rabo? Morda si jih samo predolgo pustila na rastlini, potem namreč hitro postanejo puhli in 'votli'. Najbolje jih je pobirat, ko so tanjši od svinčnika in še lepo čvrsti. Za določanje 'ta prave' zrelosti potrebuješ malo več prakse, tudi jaz sem bila pri parih strokih prepozna, tako da so romali na kompost, ker seveda niso bili primerni niti za shranjevanje semen.
Kasneje prilepim še slikico mojih fižolčkov, zdaj mi namreč nagaja upload...