Čao,
tudi jaz imam zamioculcas že dve leti, pa sem takoj naredila napako, ker pač nisem vedela. In sicer sem jo presadila v dosti večji lonček oz. keramično posodo. No, seveda do sedaj ni pognala novega lista, razen dveh, ki sta bila čisto majhna že ob nakupu, samo sta bila čisto svetlo zelena in pretegnjena, najbrž kombinacija posledic presaditve in preveč zalivanja, ki sem ju čez čas odrezala, ker sta se ulomila, tako velika sta bila. Sem ju imela potem dolgo časa v vazi, je bilo tudi lepo. sedaj pa je končno spet pognala nov list.
Zanima pa me, ali je res oz. če kdo dela tako, da listom odrežete vršičke, da potem bolj rastejo novi listi? Tako pri nas v službi dela ena gospa in listi ji rastejo kot nori, ker ji prej niso. Me pa zanima, če je to res ali ji listi rastejo zato, ker so se gomoljčki namnožili čez cel lonček. Moja zamia je res bolj majhna, upam, da bo še kaj zrasla. meni so noro všeč take veliiike, goste. Pri nas v službi imajo v eni pisarni takšno, eno pa videvam v eni izložbi, že vrsto let. So res krasne in sanjam, da bi imela vsaj pol takšno.