Zelene rastline imenujemo rastline, ki nas razveseljujejo predvsem zaradi svoje atraktivnosti, barvastih listov, nenavadnih stebelnih oblik in pa tudi cvetov.
Araucaria, Asparagus, Asplenium, Calathea, Dracaena, Ficus, Hebe, Yucca, ...
Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji
Napisal/-a martakos » 06 feb 2007, 11:33
Pred mesecem sem v dar dobila nolino. Bila sem je zelo vesela, a le kratek čas. Že po tednu dni so ji pričeli rjaveti listi in odpadati. Naj omenim ,da je bila zelo zalita, ko sem jo dobila in da je bilo zunaj tudi precej hladno med njenim transportom. Jaz jo nisem še nič zalila, prostor pa menim, da je primeren zanjo 20-24 st. na polsenci. Prosim za pomoč, da mi ne bo propadla. Hvala!
-
martakos
- Uporabnik
-
- Kraj: vransko
Napisal/-a Pepe » 06 feb 2007, 12:02
20-24 stopinj na "polsenci" pozimi pomeni za nolino skrajno neugodne razmere. Nolina poleti potrebuje žgoče sonce in zmerno zalivanje, pozimi pa svetel in neogrevan prostor in skoraj nič zalivanja.
Postavi jo na čimbolj svetel prostor, sigurno ti kje v stanovanje posije sonce, pa jo postavi tja. Ne zalivaj nič potem pa se priporoči vsem bogovom, da bo ozdravela. Spomladi jo presadi v plitev lonec v zemljo za kaktuse in postavi ven na sonce. Ob prvi slani pa nazaj not. Brez škode prenese do -3 stopinje za kratek čas.
Na tem forumu opažam, da je cel kup nesrečnežev, ki dobijo v dar rastlino, potem pa obupano iščejo recepte proti hiranju. Rastlina je živo bitje, podobno kot žival in potrebuje vsakodnevno nego, zato živa rastlina ni primerno darilo!
-
Pepe
- Guru
-
- Kraj: Tri palme
Napisal/-a fruto » 06 feb 2007, 15:32
meni se pa zdi da je primerno darilo, ampak za kaksnega ljubitelja, ki ve kako z njimi ravnati.
lp
-
fruto
- Guru
-
Napisal/-a tina tw » 09 feb 2007, 20:51
Se lahko nolino prši?
-
tina tw
- Ljubitelj
-
Napisal/-a Pepe » 10 feb 2007, 07:31
Razmisli, kakšno je njeno naravno okolje.
-
Pepe
- Guru
-
- Kraj: Tri palme
Napisal/-a tina tw » 10 feb 2007, 08:59
Pojma nimam, sej zato pa vprašam.
-
tina tw
- Ljubitelj
-
Vrni se na Zelene sobne rastline