sheflera

Zelene rastline imenujemo rastline, ki nas razveseljujejo predvsem zaradi svoje atraktivnosti, barvastih listov, nenavadnih stebelnih oblik in pa tudi cvetov.
Araucaria, Asparagus, Asplenium, Calathea, Dracaena, Ficus, Hebe, Yucca, ...

Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji

sheflera

OdgovorNapisal/-a mavrica75 » 12 sep 2005, 15:54

je prav napisano?

kolegica mi je odščipnila en del te rože, sedaj jo imam v vodi da požene korenine. Jih bo? od tega je sedaj 3-4 tedne

hvala za odgovor
mavrica75
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Devils daughter » 13 dec 2005, 19:43

Ponavadi sicer schefflero razmnož. z semeni. MIslim pa da bi se z odrezanimi deli tudi dalo. Pusti jih v vodi pa boš videla.
Devils daughter
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: maribor

Razmnoževanje

OdgovorNapisal/-a muha » 14 dec 2005, 08:11

Me prav zanima, ali bo kaj iz tega. Jaz sem namreč pred leti dala v vodo en list (samo list s pecljem, brez stebla). Je bil mesece in mesece lep svež in zelen, korenin pa ni nikoli naredil. Nisem pa poskusila ukoreniniti stebelca. Morda bi to uspelo?

Lp
muha
Guru
Guru

Kraj: Medvode-okolica

OdgovorNapisal/-a marja » 14 dec 2005, 11:42

Kar nekaj let sem poizkušala, pa nikoli ni ratalo. Letos spomladi, pa sem vse poganjke, ki so začeli rasti in stebla potaknila direktno v zemljo - nekatere v lonce, druge pa kar na vrt in čisto vsi so se prijeli. Jeseni sem tako potalala že prav lepo rastoče rastlince. Mislim, da je finta predvsem v pravem času in pa da so to res stebelni potaknjenci (ne samo listi,...).
marja
Uporabnik
Uporabnik

Vrni se na Zelene sobne rastline

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov