Zelene rastline imenujemo rastline, ki nas razveseljujejo predvsem zaradi svoje atraktivnosti, barvastih listov, nenavadnih stebelnih oblik in pa tudi cvetov.
Araucaria, Asparagus, Asplenium, Calathea, Dracaena, Ficus, Hebe, Yucca, ...
Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji
Napisal/-a mavrica75 » 12 sep 2005, 15:54
je prav napisano?
kolegica mi je odščipnila en del te rože, sedaj jo imam v vodi da požene korenine. Jih bo? od tega je sedaj 3-4 tedne
hvala za odgovor
-
mavrica75
- Uporabnik
-
Napisal/-a Devils daughter » 13 dec 2005, 19:43
Ponavadi sicer schefflero razmnož. z semeni. MIslim pa da bi se z odrezanimi deli tudi dalo. Pusti jih v vodi pa boš videla.
-
Devils daughter
- Uporabnik
-
- Kraj: maribor
Napisal/-a muha » 14 dec 2005, 08:11
Me prav zanima, ali bo kaj iz tega. Jaz sem namreč pred leti dala v vodo en list (samo list s pecljem, brez stebla). Je bil mesece in mesece lep svež in zelen, korenin pa ni nikoli naredil. Nisem pa poskusila ukoreniniti stebelca. Morda bi to uspelo?
Lp
-
muha
- Guru
-
- Kraj: Medvode-okolica
Napisal/-a marja » 14 dec 2005, 11:42
Kar nekaj let sem poizkušala, pa nikoli ni ratalo. Letos spomladi, pa sem vse poganjke, ki so začeli rasti in stebla potaknila direktno v zemljo - nekatere v lonce, druge pa kar na vrt in čisto vsi so se prijeli. Jeseni sem tako potalala že prav lepo rastoče rastlince. Mislim, da je finta predvsem v pravem času in pa da so to res stebelni potaknjenci (ne samo listi,...).
-
marja
- Uporabnik
-
Vrni se na Zelene sobne rastline
Kdo je prisoten
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov