Rastlina za v kuhinjo

Zelene rastline imenujemo rastline, ki nas razveseljujejo predvsem zaradi svoje atraktivnosti, barvastih listov, nenavadnih stebelnih oblik in pa tudi cvetov.
Araucaria, Asparagus, Asplenium, Calathea, Dracaena, Ficus, Hebe, Yucca, ...

Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji

Rastlina za v kuhinjo

OdgovorNapisal/-a Mirjam30 » 15 feb 2006, 14:46

Mi lahko kdo svetuje, katero rastlino, vzpenjalko naj dam na šank v kuhinjo, se pravi na vrh, pod stop in da bi padala navdol, pa da ne bi potrebovala veliko svetlobe in bi šla bolj na široko?

Hvala! :D
Mirjam30
Ljubitelj
Ljubitelj

potos

OdgovorNapisal/-a ajsa » 16 feb 2006, 01:42

Predlagam nezahtevno rastlinico, ki se lahko posteno razraste - potos, recejo ji tudi zlatolistni drevoljub, po latinsko pa Epipremnum aureum, slika je na tem forumu, malce nizje. Lahko ga vzgojis iz potaknjencev. Mislim, da ni ravno redka rastlina ...
Pa uzivaj v novi druzbi,
A.
ajsa
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Mirjam30 » 16 feb 2006, 10:40

Hvala, Ajsa. Tudi to so mi predlagali v cvetličarni, ampak jaz bi kaj drugega, ker imam že eno zelo podobno samo z bolj mesnatimi listi.
Mirjam30
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a elis » 19 feb 2006, 08:21

Meni pa je potos začel rumeneti in sem zgruntala dobro varianto,ki sem jo videla pri svoji mami.Rožico sem vzela vn iz zemlje in jo dala v vodo.Moji mami v vodi raste ko zmešana in očitno ji godi tako.
Lp
elis
Uporabnik
Uporabnik

Rastlina, ki rabi manj svetlobe

OdgovorNapisal/-a muha » 19 feb 2006, 09:35

Je še ena rastlina, a ji ne vem imena. Izgleda kot šopi pisanih trav. Prvi največji raste v lončku, ostali pa na daljših povešajočih bilkah. Kot je bilo nekje na forumu že omenjeno, jo vidiš lahko najpogosteje na Primorskem ali v ambulantah, šolah.. Jaz sem jo imela poleti zunaj, v močni senci pod gosto brajdo in je čudovito uspevala.

Lp
muha
Guru
Guru

Kraj: Medvode-okolica

OdgovorNapisal/-a tinko » 19 feb 2006, 09:50

Za manj svetlobe in sobno temperaturo bi bile Scindapsus pictus, Syngonium podophyllum, Ddioscorea discolor, Philodendron melanochrysum in Ph.scandens. Za svetlo in sončno kuhinjo bi lahko poskusila z Jasminum grandiflorum in Stephanotis floribunda. Vendar ti dve rastlini potrebujeta zimski počitek. Alojz
tinko
Guru
Guru

Kraj: koper

Vrni se na Zelene sobne rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov