rastlina

Zelene rastline imenujemo rastline, ki nas razveseljujejo predvsem zaradi svoje atraktivnosti, barvastih listov, nenavadnih stebelnih oblik in pa tudi cvetov.
Araucaria, Asparagus, Asplenium, Calathea, Dracaena, Ficus, Hebe, Yucca, ...

Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji

rastlina

OdgovorNapisal/-a betina » 27 jan 2008, 11:30

prosim pomagajte mi.
pred nekaj časa sem kot nora v zemljo vtikala semena in si pozabila na en lonček napisati kaj je v njem. zdaj to želim vedeti , zato prilagam slike.

http://www.moj-album.com/uredi/bynna/10812271/?stran=1
betina
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a zaphod » 27 jan 2008, 12:28

Oprosti, ampak slike so neuporabne...v vseh primerih ti je aparat ostril na ozadje in ne na rastlino. Poglej, če ima aparat funkcijo makro in poizkusi še enkrat poslikati, če nima, pa poslikaj z objektivom oddaljenim od rastlinice toliko, kolikor je potrebno, da jo je sposoben izostriti.
zaphod
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a babaco » 27 jan 2008, 12:40

Ja slike so res slabe,mislim pa ,da je eden od citrusov. Odtrgaj košček lista ,zmečkaj med prsti in povonjaj. Najbrž ti bo jasno(limona,mandarina imata svoj specifičen vonj).
kaki
babaco
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: vrhnika

OdgovorNapisal/-a kate » 27 jan 2008, 12:56

Živijo!
Slike so res slabe. Rastlinica pa lepa. Makro funkcija je una rožica na fotoaparatu :wink:
Pa tud drugače, je sadika še zlo mlada in ne vem, kako natančno bi se dalo določit kateri citrus je. Ravno zaradi taga, ker je rastlina še tako mlada, sama ne bi nič trgala listkov in vonjala, ampak bi lepo potrpežljivo čakala, da rastlinca zraste in bo bolj očitno, kaj je.
Pozdrav,
Kate
kate
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a betina » 27 jan 2008, 22:20

spet sem dodala nekaj slik , ampak so slikane z mobilcem. jutri jo bom slikala z aparatom in bo verjetno lepša slika.
http://www.moj-album.com/uredi/bynna/10812271/?stran=1

aja odtragala sem malo lista, ga zmečkala in povohla.
bil je svežega vonja a ne preveč kislega.
betina
Uporabnik
Uporabnik

Vrni se na Zelene sobne rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov