Čao,
letos spomladi sem si kupila kokosovo palmo, ki se mi zdi ful zanimiva rastlina, predvsem mi je všeč, ker raste zelo zelo počasi in je zato idealna za prostor, kjer naj bi stala. No, že ko sem jo kupovala, se mi je zdela malo sumljiva oz. so bile vse, ker so imele rjave konice največjih listov. Ampak ker sem si jo res želela in je bila dosti ugodna, sem si vseeno izbrala eno, najlepšo seveda, obstrigla tisti list, potem pa jo negovala "po pravilih". Je zelo zelo požrešna na vodo in jo je treba veliko zalivati in pršiti. In je kar lepo rastla, ji je očitno zelo pasal prostor in nega. Do nedavnega, ko sem opazila, da so se listi začeli krčiti, vleče jih "skupaj" in spreminjajo barvo, niso več tako lepo zeleni. No, sedaj je že čisto majhna oz. listi so že čisto ozki, prilagam tudi sliko, kakšna izgleda sedaj.
Zanima me, če ima kdo izkušnje s tako boleznijo in če lahko rešim vsaj oreh, iz katerega raste, torej če je možnost, da se oreh obraste, če jo porežem in kje naj jo - samo liste, celo steblo....?