PALMA-OSKRBA!

Zelene rastline imenujemo rastline, ki nas razveseljujejo predvsem zaradi svoje atraktivnosti, barvastih listov, nenavadnih stebelnih oblik in pa tudi cvetov.
Araucaria, Asparagus, Asplenium, Calathea, Dracaena, Ficus, Hebe, Yucca, ...

Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji

PALMA-OSKRBA!

OdgovorNapisal/-a miklavz15 » 07 apr 2010, 13:19

Pozdravjeni imam bolj malo Palmo za katero mi je v cvetličarni rekla, da se zaliva 1x na mesec samo ne vem pa kako hitro gre v višino in če prenese direktno sonce no v kolikor ima kdo izkušnje kar se tiče Palem ga bi prosil za pomoč pri vzgoji Palme.

miklavz15
Zanima me kako se zalivajo Gerbere in kdaj se jih lahko presaja?Zakaj se mi je začela gerbera kazat suhe liste bila je sicer zalita 2 na teden in zanima me,če kaj škodi klima v prostoru?Sicer je na balkonu,ki je zastekljen in je popoldansko sonce?
miklavz15
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: ilirska bistrica

oskrba palme

OdgovorNapisal/-a mprimoz5 » 07 apr 2010, 14:54

Najprej je zelo pomembna indentifikacija palme, nato pa bi lahko pogledala v enciklopedijo palm ki jo imam. Jaz imam eno palmo, ki sploh ne prenese sonca, kar si ne bi človek mislil. Po mojem mnenju, če bo palma v loncu stala zunaj na soncu je enkrat mesečno zalivanje premalo. Jaz jih tudi gnojim s tekočim gnojilom enkrat na 14 dni. Jim pa tudi zelo ustreza, če jim kdaj popršiš liste vkolikor niso izpostavljene dežju.
mprimoz5
Uporabnik
Uporabnik

Vrni se na Zelene sobne rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost