Pozdravljeni,
Ker velikokrat nimam sreče (in spretnosti) z rastlinami, bom tokrat kar na samem začetku prosila za pomoč.
Ravnokar sem si domov prinesla Draceno Marginalis, visoka je cca. 80 cm, v lončku premera 16 cm (tudi visok je približno toliko).
Zdaj pa kar k mojim (pre)mnogim vprašanjem:
1) Draceno imam v malo prevelikem okrasnem lončku, po vrhu (in po praznem prostoru) sem nameravala položiti obarvan islandski lišaj (island moos). Ima kdo kaj izkušenj s tem? Se vam zdi pametno? Na zamiji imam nekaj podobnega, ampak neobarvanega, in se je dobro obneslo.
2) Kar precej listov ima suhe vršičke. Nekje sem prebrala, da je suhe vršičke dobro odrezati. Naj jih odrežem ali raje pustim tako kot je?
3) V prostoru je precej toplo (cca. 23 stopinj) in dokaj suh zrak, svetloba ni ravno obilna. Kaj priporočate glede zalivanja in pršenja?
4) Jo je v zimskem času potrebno gnojiti?
5) Zdi se mi, da je v lončku precej utesnjena. Kdaj bi jo bilo pametno presaditi in kakšno zemljo mi priporočate?
Mislim, da je jasno, da sem - kar se rastlin tiče - pravi teleban.
Za kakršno koli pomoč in odgovor vam bom zelo hvaležna in upam, da mi bo tokrat uspelo vzgojiti lepo in zdravo rastlinico. Do zdaj mi je to uspelo le z (izjemno nezahtevno) zamijo in nekaj kaktusi
Hvala in lep dan.