Klavdija - glede rumenih listov na spodnjem delu difenbahije - jih je torej treba odtrgati - pri moji sem jih opazila zadnje dni in sem glih tuhtala, da je verjetno to nekaj fizioloskega. Kako naj ravnam z njimi?
Pa glede fikusa benjamina (izkoristila bom priloznost za vprasanje)- imam jih vec vrst, podarjenih:
eden je s spletenimi stebli in je bil mogoce 1,5 mesca na rahlem prepihu, odvrgel pol listov, sedaj sem ga spravila v okrevalisce (se nedokoncana kopalnica s stresnimi okni, zelo svetla in prijetno topla - radiator pa ni vkljucen). Tam sem imela ze drugega benjamina, ki menda ni se odvrgel nicesar
Ima pa svetlejse liste.
Tretji je dvobarven, bolj nizke rasti in ga je moz dal bolj dalec od svetlobe. Za sedaj mu zgleda to nekako ustreza.
Cetrti je visok in temen, stoji pa nekje ob vhodu, vendar tam naj ne bi bilo prepihov. In res - listov ne mece dol.
Torej sklepam, da oni revez, ki jih je odmetal dol, jih je zaradi (res rahlega) prepiha? Drugace jih zelo malo zalivam (1x na teden, malo) in vsak dan prsim.
No, ne spada glih v to temo, ampak me ti fikusi kar begajo - se mi zdi, da nikoli ne ves,ali se bodo obnesli.