Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji
cyberman je napisal/-a:Zdravo,
Spomladi jo zalijem s Confidorjem ali Metasystoxom in pol je mir za nekaj časa.
cyberman je napisal/-a:Jaz za zalivanje naredim mešanico na zgornjem robu jakosti. Se pravi cca 1ml na liter, oziroma 10ml na 10 l vode
poppy-- je napisal/-a:so se zaceli susiti. Nevem kaj je narobe, ali je mogoce za to kriv kapar, saj nevem kako izgleda??
Mi lahko kdo svetuje s cim naj ga posprejam ali kako drugace pomagam?
drugmirko je napisal/-a:so notri jajčeca? ali bo zdej, ko sem ga pošprical in zalil s 0,5 ml/l confidorja varen pred zalego, ki je bla na njem že pred škropljenjem? okužba z novimi je seveda povsem možna, zanima me za jajčeca, ki so jih pustili gor zdejšnji?
alpigena je napisal/-a:Če boš že uporabila Promanal AF ga nanašaj s čopičem ali vatirano palčko na same insekte in malo naokoli. Vsekakor ni dobro da škropiš cel kaktus. Promanal AF je v bistvi mineralno olje, ki deluje tako, da zaduši insekte, lahko pa tudi rastlino. Najbolj učinkovito je ročno odstranjevanje s kombinacijo sistemičnega insekticida. Tako kot je že Dušan od Hrovatina zapisal se je pri kaparju izkazalo zelo učinkovito sredstvo Calypso.
Kar se pa tiče poškodbe kaktusa pa bo tam ostala verjetno brazgotina. Zaradi tega ne bi smel propasti.
Torej veliko uspeha.
alpigena je napisal/-a:Calypso je sistemični insekticid in ga dobiš v vseh trgovinah, ki imajo dovoljenje za prodajo škropiv, npr. Kalija, Bauhaus (poseben oddelek). Res je, da imajo kaktusi rajši manjši lonček.
alpigena je napisal/-a:Calypsota nimajo v cvetličarnah. Imajo ga v raznih zadrugah in tudi v manjših trgovinah za vrt. Zdaj ko si opisala to zadevo mislim, da gre pravzaprav za vatasto uš, ki je kar pogosta na kaktusih, sploh pa pozimi v suhih prostorih. Pa nič zato, tudi za vatasto uš je Calypso. Samo prej tisto belo zadevo malo razkoplji z zobotrebcem, potem pa pošpricaj po navodilih na flaški. To moraš ponoviti mislim da piše čez en teden in potem kaktus po drugem škropljenju speri z močnim curkom.
Vrni se na Zelene sobne rastline
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov