Kakšno zeleno rožo priporočate ?

Zelene rastline imenujemo rastline, ki nas razveseljujejo predvsem zaradi svoje atraktivnosti, barvastih listov, nenavadnih stebelnih oblik in pa tudi cvetov.
Araucaria, Asparagus, Asplenium, Calathea, Dracaena, Ficus, Hebe, Yucca, ...

Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji

Kakšno zeleno rožo priporočate ?

OdgovorNapisal/-a Žiga.S » 14 feb 2005, 14:18

Pozdravljeni :!:

Zanima me kakšno zeleno rožo priporočate za v dnevno sobo, kjer je dovolj svetlobe :) . "Študiral" sem že, da bi kupil še kakšno plezalko, saj so mi najbolj všeč :roll: . Čeprav imam že tri plezalke bi kar še eno imel. Sedaj pa sprašujem vas, da kakšno rožo priporočate.

Mora biti pa obvezno zelena brez cvetov. Saj so mi najbolj všeč zelene sobne rastline :lol: . Rad bi pa tudi izvedel kje bi dobil to rožo in koliko krat na teden jo je potrebno zalivati :?: . Za vse odgovore se vam zahvaljujem.

L.p.
...
Žiga.S
Moderator
Moderator

Kraj: ...

OdgovorNapisal/-a sasar » 14 feb 2005, 16:46

Odvisno kako veliko rastlino želiš? Koliko prostora imaš?....
Meni so od zelenih rastlin najbolj všeč tiste standardne: Yuka, Dracena, Difenbahija,...
Vse tri so kar nezahtevne, malo zalivanja, več svetlobe (ne direktnega sonca), meni rastejo vse zeeeelooo hitro.
Upam da sem ti kaj pomagala! Naj pove še kdo za kakšno drugačno rastlino.
LP Saša
Hvala in LP
sasar
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a sasar » 14 feb 2005, 16:52

Tudi fikus je lahko, ali sobni javor, pa razne palme, praproti...
odvisno od tvojega okusa.
LP
Hvala in LP
sasar
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a CARMEN » 14 feb 2005, 18:00

pri nas vse tako hitro rastejo, da imamo v hiši džunglo. Komaj čakam poletja, da jih preselim ven. Imamo pa: benjamin, difenbahijo, razne palme, razne praproti, vijolice, spatifil, flamingo, šeflero, sobno lipo, adamov list, draceno, juko, razne plezalke, kroton, božični in velikonočni kaktus, nekaj debelolistnih, nekaj takih, katerih sploh ne vem imena. Vse to je bilo kupljeno zelo majhno, sedaj nam sega do stropa, skratka, v hiši imamo drevesa. Zaradi lažjega premikanja sem jih morala dati na podstavke s koleščki, ker so zelo težke. Včasih bi katero rada podarila prijateljem, pa jih nihče noče, ker so prevelike.
CARMEN
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a izu » 14 feb 2005, 18:47

jaz bi priporočil kako vzpenjalko,benjamin,družinska sreča,kake mini vrste bambusov,lahko imaš kak bonsai,slonova noga,agave (dobiš lahko pri meni),pa še tri pikice . . .
izu
Moderator
Moderator

Kraj: Zaboršt

OdgovorNapisal/-a Žiga.S » 15 feb 2005, 14:10

Ja izu, sej jst najbolj tuhtam, da bi kupil benjamina. Včasih smo ga imeli doma, a je prav kmalu začelo odpadati listje. A se bom vseeno malo pozanimal :wink: :arrow: .
...
Žiga.S
Moderator
Moderator

Kraj: ...

Vrni se na Zelene sobne rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov