jo kdo prepozna?

Zelene rastline imenujemo rastline, ki nas razveseljujejo predvsem zaradi svoje atraktivnosti, barvastih listov, nenavadnih stebelnih oblik in pa tudi cvetov.
Araucaria, Asparagus, Asplenium, Calathea, Dracaena, Ficus, Hebe, Yucca, ...

Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji

jo kdo prepozna?

OdgovorNapisal/-a sana » 27 okt 2007, 11:08

smo kar smo,ne spreminjajmo se.bodi to kar si in ne to kaj drugi hočejo.to je tvoje življenje,izkoristi ga in živi ga,ne oziraj se nazaj,življenje je samo eno in v življenju je potrebno da greš naprej..... :)
sana
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a HellHavoc » 27 okt 2007, 12:02

ok, zakaj moraš sedaj še eno temo odpirat za isto vprašanje? skrajno neprimerno. nočem biti teče, amapk če nihče ni prepoznal tvoje rože je to tvoj problem zaradi tako slabih fotografij. ali si ne bi mogla sposoditi digitalnega fotoaparata? ali pa vsaj na dnevni svetlobi poslikati rožo. po takih fotografijah lahko dobiš sto in en odgovor ali pa nobenega, ker se nobeden ne bo poglabljal in poskušal dešifrirati kaj je na sliki.

oprosti, če sem izpadel siten, nisem hotel, ampak samo povem kar je res.
[img]http://shrani.si/f/1w/F0/3icdVq3l/sig4.png[/img]
Uporabniški avatar
HellHavoc
Guru
Guru

Kraj: Izlake

OdgovorNapisal/-a sasok » 27 okt 2007, 18:09

mislim da je ena od tradescantij malo poglej po googlu
Slika
sasok
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a sana » 01 nov 2007, 21:15

sem pregledala ves googl in najdi.si in pod tem imenom ni nobena ustrezala.so podobne vendar ni to to.
bom očitno morala jo odnesti v prepoznavo kakšne cvetličarne ali kakšne vrtne centre.mogoče bodo pa v Kaliji kaj vedeli.

ko bom vedela bom sporočila kaj so rekli!

smo kar smo,ne spreminjajmo se.bodi to kar si in ne to kaj drugi hočejo.to je tvoje življenje,izkoristi ga in živi ga,ne oziraj se nazaj,življenje je samo eno in v življenju je potrebno da greš naprej..... :)
sana
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a muha » 01 nov 2007, 21:17

Povej prosim, ko boš vedela. Me res zanima.

Lp
muha
Guru
Guru

Kraj: Medvode-okolica

OdgovorNapisal/-a HellHavoc » 01 nov 2007, 21:22

heh, poznam kako ti je, ko ne veš katero rastlino imaš. jaz sem enkrat eno iskal trimesece nakar sem po naklučju naletel na eno knjigo v kateri ja bila. to je bil eden najsrečnejših dogodkov do takrat :P. bom pogledal v tisto knjigo, če je kje v tisti knjigi ta rastlina ti povem. bom takoj pogledal.
Uporabniški avatar
HellHavoc
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a HellHavoc » 01 nov 2007, 21:42

po več kot 300 straneh te morma razočarati da ni v knjigi nič podobnega. sorry...
Uporabniški avatar
HellHavoc
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a sana » 01 nov 2007, 21:52

hvala da ste si vzeli čas zame .

najbolje je da vprašam kakšnega poznavalca oz.cvetličarja in tak kot sem napisala-bom javila ko bom vedela ime te moje rastlince.
rada bi vedala kaj je,saj bi se rada o njej malo tudi več pozanimala tako kot za moje ostale rastlince doma.vedno je dobro vedeti kdo biva s teboj.

res ti hvala HellHavoc
sana
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Connie » 01 nov 2007, 21:55

To je Tradescantia fluminensis, ki ima tudi bele cvetke.
Lahko se motim. :oops:
Uporabniški avatar
Connie
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana okolica

OdgovorNapisal/-a alpigena » 08 nov 2007, 01:41

:D
Zadnjič spremenil alpigena, dne 18 feb 2008, 19:29, skupaj popravljeno 1 krat.
ALPIGENA
Uporabniški avatar
alpigena
Guru
Guru

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a tadejab » 08 nov 2007, 09:38

Se strinjam, da je prva Tradescantia. Leta in leta sem jo imela doma, na koncu sem se je naveličala. Je zelo nekomplicirana za gojenje in pomlajevanje. Vsako pomlad sem enostavno odšipnila iz stare rastline 10-15 vršičkov, jih zapičila v vlažno zemljo, direktno v tegelček, zelo hitro se primejo in začnejo rasti. Če jo hočeš narediti bolj košato, ji enostavno poščipaš vršičke, se takoj razveja, pa še nove podtaknjence narediš.
Tvoja se mi zdi preveč razpotegnjena in blede barve, po moje ji primanjkuje svetlobe.
Aja, zemljo sem vedno dala zelo prepustno, pa kar pogosto sem jo zalivala, se spomnim, da so se zjutraj naredile kapljice na listkih. Čez poletje jo imaš lahko brez problema zunaj, do konca oktobra, samo ne na direktnem soncu.
Zdi se mi, da ima ta rastlina tudi sorodnico v vijolični barvi, samo bolj tršata je, pa roza cvetke ima.
tadejab
Expert
Expert

Kraj: Ljubljana

Vrni se na Zelene sobne rastline

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov