Pred kakšnima dvema mesecema sem kupila draceno marginato (bicolor). Takoj sem prebrala vse nasvete in napotke glede gojenja te rastline, saj mi je rožica resnično všeč. Pa vendar me bega, saj nekateri na forumu svetujete zalivanje 2x na teden in vsakodnevno pršenje po listih, spet drugi pa pravite, da jo je potrebno zaliti in popršiti po listih le 1x tedensko ... sama sem ubrala neko srednjo pot in tako rožico zalivam na 5-6 dni, z vodo pa jo pršim vsak dan (saj sem velikokrat zasledila, da je draceni potrebno zagotoviti visoko zračno vlago, saj se ji drugače začno sušiti listi). Prav slednje pa se mi je sedaj začelo dogajati - namreč vrhovi listov postajajo rjavi, se sušijo in se ukrivljajo navzgor
Kaj sem naredila narobe? Mi lahko, prosim, kdo svetuje? Naj povem še to, da je vlaga v stanovanju dovolj visoka in da se temperatura giblje okoli 22 stopinj. Dracena ne stoji niti na prepihu, niti na direktni sončni svetlobi ... Najlepša hvala vsem, ki mi boste s svojimi nasveti pomagali "pozdraviti" mojo ubogo draceno