Pozdravljena!
Tudi sama se ukvarjam s podobnimi zadevami. Imam nekaj terarijev in sem velika ljubiteljica orhidej.
Takole je, vse orhideje niso strupene in prav dobro uspevajo v terarijih, so zelo zadovoljne, ker je notri velika zračna vlaga in toplota vsaj 25°C.
Jaz se ukvarjam predvsem s ptičjimi pajki in moja mini farma jih premore že kar lepo število. V terarije dajem tudi orhideje, ki sem jih sama vzgojila za diplomsko nalogo. Moram povedati, da odlično uspevajo, le paziti je potrebno, da jih ne namestimo nad grelec. Zelo rade so v bližini izvira vode.
V terarij pa lahko namestite še Cryptanhus-e, tilancije vseh vrst, ananasovke in druge. Če je terarij večji je seveda na izbiro ogromno tropskih rastlin. Monstere, flamingovci, večje in manjše orhideje, praproti, pahire, bromeje, ....
Hrano za živali (mokarje, čričke, Zoofobase, miši in podobno), kupujem v Ljubljani pri enem gospodu, ki prodaja doma vzgojeno hrano prav v ta namen. Moram povedati, da so cene ugodna, težev pa še nikoli nisem imela. Moje živali so zadovoljne
Lep pozdrav, Aleksandra