Pozdravljeni!
Glede na raven debate, sem jaz popolna novinka na tej temi. Bi pa seveda potrebovala vaš nasvet. Letos razmišljam, da bi korita kar odnesla v kak vrtni center in jih prosila da mi naredijo zasaditev. A ker nikdar ne vem, kako pripravljeni so za kakšne drugačne pristope, raje vas povprašam za nasvet. Mogoče bo Rok.K. znal svetovat.
Imamo balkon, ki je pokrit (delno rože gledajo ven), obrnjen na vzhod, kar pomeni da ima precej sonca tja do 13.00 ure. Razmišljam o ne preveč zahtevni zasaditvi (če slučajno ne moremo vsak dan zaliti, da ne bod rože umrle). Imamo pet korit (60cm), razmišljam pa o zasaditvi, ki bi imela "travniški" videz. Torej nekaj kar ni preveč urejeno, enotno in sterilno, prav tako ne bi bilo dobro da je treba odstranjevati kakšne cvetove oz. da odpadajo, ker smo v bloku. Lahko so viseče, stoječe samo ne plezoče
Kar se tiče barvne usklajenosti -- lahko je precej pisano, nimam nobene posebne želje, da bi bile samo določene barve. Lahko je seveda vmes tudi nekaj strukturnih rastlin in zelišč (sivko in rožmarin že imamo v loncu).
Najbolje bi bilo, da mi kar kdo napiše kako naj vse te različne rastline (ni nujno, da je vsaka drugačna ker si predstavljam da bi to bilo precej težko) pokombiniramo v korita - glede na število korit in velikost, bi verjetno v vsako pasale po 3 rastline? Pa prosim imejte v mislih, da ne bi želela zapraviti celega premoženja
(pa da teh vrst rož ne prodaja samo en vrtni center v Sloveniji (sem pa drugače iz MB)
Upam, da nisem preveč zahtevna a po poravici povedano je moje znanje o posameznih balkonskih rožah precej skopo -- ko mi v vrtnem centru začnejo razlagati o imenih in podobnem, se mi zdi kot da nismo z istega planeta
Hvala za pomoč že vnaprej in lep sončni pozdrav iz Maribora.