Napisal/-a marko01 » 21 okt 2015, 00:35
Ne vem ali tema se aktualna Ali ne, ampak vseeno, pres dobrega pol leta sem si zazelel avokado, da ga poizkusim kako je namesto margarine, ko sem ga "pospravil" pa sem dobil idejo, ce ima koscico,potem lahko nekaj nastane...
Vodica sem najdel seveda na netu, in sicer tega z zobotrebci... Uposteval sem ga u detajl, menjal vodo na 3 dni, mlacna voda, CCA 1cm koscice v vodi, zaboden del izven,da nebi zacel gniti...
Dooooolgo no bilo nic, le vegetiral je na polici, pa sem si mislim, saj ne bo nic,moti pa tudi nikogar tisti jogurtov loncek...
Po 4 mesecih je pocil, in Cez CCA teden je naredil kak cm dolg poganjek, (veselje in ponos);)
Cez dobre 3 tedne je imel koreninico dolgo 10cm in poganjek 15cm+, sledili so 3 listki, ko sem jih, po navodilih odscipnil, korenino pa prestavil v humusno zemljo iz vrta, globine do nekje polovice koscice.
Zadeva je mirovala kaka 2 tedna in mislim sem da sem odscipnil prevec, ampak kaksen teden nazaj so pa prisli novi listki, Danes je velik CCA 25cm.
Glede na to da je hladno, trenutno be pricakujem velikega napredka, je pa ma temperaturi 18°c+, tako da mu ni hudega.
Upam da bo sla zadeva po planih naprej, ker me res zanima kako drevo je to...sadezev pa baje ni pricakovati, ker je kupljen sadez hibrid...baje..
To je moja storja...
Nisem povedal veliko uporabnega ampak je pa dober filing ko po toliko casa iz enega jajca nekaj nastane:):):)