Zdravo!
Imam kar nekaj različnih vrst netreskov in jih gojim že kakšnih 5 let (ne na veliko, doma jih razmnožujem tudi prodajam ...). Iz mojih izkušenj je dobro če netresk posadiš v čim bolšo zemljo, ker ti bo zrasel veliko večji in lepši. Netrski sicer prenesejo zelo slabe razmere(doma jih imam na skali skoraj brez zemlje), malo vode...(so pa tudi zanimivi ker so čisto majhni) Če ga boš posadil zunaj, ti ga skoraj ne bo treba zalivat (sploh letos ne ko je že tako ali tako dosti dežja), če pa ga boš posadil v posodo in priporočam ti, da v malo večjo, ker bo spomladi odgnal poganjke, ki bodo hitro zrasli in napolnili posodo. Glede uporabe pa kot si že omenil, če imaš vneto uho, samo prelomiš en list in stisneš sok v uho (in res pomaga). Pomaga tudi proti pikom komarjev(delno
). In še to ko netresk zacveti bo propadel, a ne skrbi imel boš dosti mladih. Zacveti pa lahko že prvo leto ali pa čez več let, najbolj ne vem zakaj (zdi se mi pa, da ko sem ga iz slabe zemlje presadil v boljšo, je hitro zrasel in še isto leto zacvetel) Veliko uspeha pri gojenju.
Lp
Yannick