Napisal/-a zdravkozdrav » 28 jan 2013, 17:17
Meni krvavi mlečnik ni nikoli pomagal. Prav tako ne figov mlečen in ne zamrzovanje z izrezovanjem. Najbrž je bila okužba precej obsežna, ker bradavice povzročajo človeški papiloma virusi. Prav tako so bradavice precej kužne, saj se lahko prenašajo s stikom kože in celo brisačami. Tudi med gentialnimi in običajnimi ni razlike, le po mestu nastanka, saj se lahko s prstov na roki lahko prenesejo na genitalije in obratno.
Meni je pomagala rastlina, ki bi jo rad identificiral, saj je nimam več. Raste kot plevel, tudi na skalah, ne mara visoke trave. Je majhna od 0,5 do le 2 ali 3 cm visoka, zelene barve. Zgleda kot majhno drevesce, ima steblo in iz njega nekoliko mesnate iglice.
Moj stari ded ji je pravil bradavičnik, čeprav to ni, saj kličejo bradavičnik prav krkvavi mlečnik. Se komu sanja, kaj za ena rastlina je to? Rad bi jo identificiral!
Jaz sem roko namakal v topli slani vodi pribl. pol ure in nato stisnil nekaj teh rastlinic med dvema žlicama. Sok, ki je pritekel, pa nanaesel na razmočeno bradavico, ki je bila pred tem že dvakrat zamrznjena in vnovič na veliko razraščena. Po le nekaj dneh takšnih tretmajev je izginila in se ni nikoli več pojavila.
Prebral sem še, da so v nemčiji razvili naravno zdravilo, ekstrakt, iz zelenega čaja. Dobi se ga samo na recept, ker ima seveda tudi stranske učinke (draži kožo, ipd.). Je pa precej učinkovito pri zunanjih bradavicah.