Svinjska mast ne sme vreti, se le počasi topi in na tak način dosežemo idealno temperaturo. Babi je temp. probala tako, kot jo mamice probajo, ko hranijo dojenčke, kanejo si kapljico tekočine na zapestje...
V samo mast, ko jo topimo, lahko damo tudi nekaj svežih ali sušenih zelišč, da se mast tako navzame prijetnih vonjav in učinkovin, vse skupaj pa potem še precedimo. Eterična olja prav tako pomagajo.
Moja babi je žal že pokojna, zato je ne morem vprašati za točne postopke, ki bi stvar razjasnili. Tako se tudi soli nisem spomnila...
Saj pravim, za lug sem prepričana, da je tako prav, o sami izdelavi trdnega mila pa več ne vem veliko, bila sem namreč zelo majhna, ko sva to skupaj počeli, vendar mi je kljub temu ostalo kar nekaj postopkov in podrobnosti v glavi
Enostavneje je v lekarni kupiti nevtralno milo, ga naribati in raztopiti ter potem dodati izbrana zelišča. Postopki so lepo opisani na netu, tudi receptov je veliko
Fresia, tako boš najhitreje in najenostavneje prišla do doma izdelanega mila...