Začimbne rastline, ki jih uporabljamo pri kuhanju.
poper, curry, timijan, peteršilj, lovor, majaron, bazilika, rožmarin, čemaž, ...
Moderatorji: dusanh, borutcerkvenic, Moderatorji
Napisal/-a porihtano » 08 avg 2010, 09:13
pa še nekaj me zanima, če zrele lepo rdeče čilije poberete dol, preden so vsi zreli??
ker jaz imam nekaj zelo lepo rdečih, nekaj je pa še čisto zelenih!
-
porihtano
- Uporabnik
-
- Prispevkov: 2
- Pridružen: 05 avg 2010, 10:56
Napisal/-a Feferon » 08 avg 2010, 14:04
Na nekaterih rastlinah, torej paprikah, feferonih je tako, da fiziološko zreli so lahko tudi rumeni, potem pa sšasoma postanejo rdeči, če jih pustiš, kar pa spet ni nujno. V glavnem, če pustiš še nekaj časa, opaziš, da začnejo rdečiti. Ne pa vsi. Ampak tudi, če jih prej daš dol, ni nič narobe, razlika bo le v barvi.
-
Feferon
- Poznavalec
-
- Prispevkov: 83
- Pridružen: 20 okt 2007, 16:24
- Kraj: Notranjska
Napisal/-a Sanel » 10 nov 2010, 16:40
tuka je zadnja sadika iz sezone 2010, ki sem jo pustil v pisarni, ostale so šle na njivo:
Bolivian rainbow.
Upam, da bodo številčni cvetovi preživeli zaradi odpiranja okna in mraza.
-
Sanel
- Strokovnjak
-
- Prispevkov: 60
- Pridružen: 24 mar 2007, 19:49
- Kraj: Koper
Vrni se na Začimbne rastline
-
- čili in pivo
Napisal/-a cegiw » 09 apr 2010, 23:22
- 0 Odgovori
- 9330 Ogledi
- Zadnji prispevek Napisal/-a cegiw
09 apr 2010, 23:22
Kdo je prisoten
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov