čili

Začimbne rastline, ki jih uporabljamo pri kuhanju.
poper, curry, timijan, peteršilj, lovor, majaron, bazilika, rožmarin, čemaž, ...

Moderatorji: dusanh, borutcerkvenic, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a porihtano » 08 avg 2010, 09:13

pa še nekaj me zanima, če zrele lepo rdeče čilije poberete dol, preden so vsi zreli??
ker jaz imam nekaj zelo lepo rdečih, nekaj je pa še čisto zelenih!
porihtano
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 05 avg 2010, 10:56

Re: čili

OdgovorNapisal/-a Feferon » 08 avg 2010, 14:04

Na nekaterih rastlinah, torej paprikah, feferonih je tako, da fiziološko zreli so lahko tudi rumeni, potem pa sšasoma postanejo rdeči, če jih pustiš, kar pa spet ni nujno. V glavnem, če pustiš še nekaj časa, opaziš, da začnejo rdečiti. Ne pa vsi. Ampak tudi, če jih prej daš dol, ni nič narobe, razlika bo le v barvi.
Feferon
Poznavalec
Poznavalec
 
Prispevkov: 83
Pridružen: 20 okt 2007, 16:24
Kraj: Notranjska

Re: čili

OdgovorNapisal/-a Sanel » 10 nov 2010, 16:40

tuka je zadnja sadika iz sezone 2010, ki sem jo pustil v pisarni, ostale so šle na njivo:
Slika

Bolivian rainbow.

Upam, da bodo številčni cvetovi preživeli zaradi odpiranja okna in mraza. :)
Sanel
Strokovnjak
Strokovnjak
 
Prispevkov: 60
Pridružen: 24 mar 2007, 19:49
Kraj: Koper

Prejšnja

Vrni se na Začimbne rastline

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek
  • čili in pivo
    Napisal/-a cegiw » 09 apr 2010, 23:22
    0 Odgovori
    9330 Ogledi
    Zadnji prispevek Napisal/-a cegiw Poglej zadnji prispevek
    09 apr 2010, 23:22

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov