zanimivo, bazilika ravno ne velja za trajnico, morda si pa dobil kako posebno sorto, nič ni izključeno.
sicer pa takole - posadiš jo v večji lonec/korito/gredico, kot pa ima zdaj prostora. Ima rada sonce, samo suše pa spet ne prenaša preveč tako da ji sredi poletja bolje ustreza polsenca (ali samo jutranje sonce ipd.). Zemlja naj bo skozi vlažna. Cvetove ponavadi ščipamo, da se bolj razrašča in dela večje liste. Sicer so užitni tudi cvetovi, ampak ponavadi želimo imeti na paradižniku velike nežne liste, cvetke lahko pa zdaj vse posnameš in jih uporabiš v omaki ipd. Za začimbno uporabo poščipaš ponavadi večje poganjke - s tem vzpodbudiš rast nižje ležečih poganjkov. Če je rastlina velika in močna, sicer bo pa kar propadla, če jo boš preveč oskubil. In še to - z eno samo rastlino (mogoče imaš pa več stebel v enem lončku, ne vem?) si verjetno ne boš veliko pomagal, ker ne bo tako hitro rastla, da bi jo lahko redno trgal.
tisti, ki kuhamo z zelišči, imamo drugače cele nasade bazilike, ker rabimo cele pesti naenkrat...