Začimbne rastline, ki jih uporabljamo pri kuhanju.
poper, curry, timijan, peteršilj, lovor, majaron, bazilika, rožmarin, čemaž, ...
Moderatorji: dusanh, borutcerkvenic, Moderatorji
Napisal/-a otto » 08 apr 2004, 19:54
Zdravo!
Mene zanima kaj naj naredim z AVOKADOM,ki ima rjavkaste liste oz. rjava barva se vedno začne na koncu lista in se širi proti peclju lista.Mislim, da vzrok ni preveč vode.
-
otto
- Uporabnik
-
- Prispevkov: 3
- Pridružen: 05 apr 2004, 12:24
- Kraj: Ljubljana
Napisal/-a mina » 03 maj 2004, 12:24
verjetno premalo zračne vlage, vsaj pri mojem je tako
-
mina
- Ljubitelj
-
- Prispevkov: 31
- Pridružen: 03 maj 2004, 12:23
Napisal/-a martina00 » 05 maj 2004, 13:46
ojla!
Jaz mu vsakih par dni malo navlažim liste s pršilom - z navadno vodo seveda - in se prav lepo počuti.
Sicer pa je še mlad (visok približno pol metra) in me zanima, kako bo zgledal, ko bo velik. Imate kakšno slikco?
Lp,
Martina
-
martina00
- Poznavalec
-
- Prispevkov: 77
- Pridružen: 05 apr 2004, 11:47
Napisal/-a Nincula » 28 feb 2005, 14:04
Ali vam je avokado zrasel iz peške? Meni namreč še noben ni pognal korenin. A mi lahko tudi kdo pove, kako vem, da je avokado zrel, ko ga kupim na trgu?
LP Nincula
-
Nincula
-
Napisal/-a mina » 28 feb 2005, 14:08
zrel avokado diši in je mehak - se vdaja pod prsti
tudi meni ne požene vsaka peška - morda tretjina. In zelo dolgo traja, vsaj dva meseca mora biti spodnji konec peške v vodi, potem pa morda...
-
mina
- Ljubitelj
-
- Prispevkov: 31
- Pridružen: 03 maj 2004, 12:23
Napisal/-a Nincula » 28 feb 2005, 14:10
Spodnji konec peške pa je: debel ali špičast?
Khm lp Nina
-
Nincula
-
Napisal/-a mina » 28 feb 2005, 14:45
debeli. prvi znak je, ko poči lupina, nato opaziš razmik med obema polovicama peške in potem iz tega razmika spodaj požene korenininica, ki pa je precej krhka, zato moraš pazit, da je ne odlomiš.
-
mina
- Ljubitelj
-
- Prispevkov: 31
- Pridružen: 03 maj 2004, 12:23
Vrni se na Začimbne rastline
Kdo je prisoten
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov