Še enkrat sem pregledala zapis, žal je zelo nejasen.
Prvo seveda, na odrezanem vrhu, veliko pozneje, pa tudi iz nižjih brstov izrastajo poganjki ampak ne pride do dna, (Kaj to pomeni da poganjki ne pridejo do dna? Vodoravno se privezuje samo veje, ki izraščajo neposredno iz tal, torej primarne veje, sekunarne veje, torej to, kar poganja iz primarne veje, se spomladi obreže tako da ostane samo 8 - 10 cm)
Mogoče bi prišlo ampak sem jih prej mogla odrezati, saj so preglomazne. Ta na desni strani bi menda »želela« biti drevo in menda bi hotela stajati na sred dvorišča sama, saj deblo je izrazito debelo a veje izraščajo kot pri češnji: iz enega mesta radialno izrasta več zelo debelih vej.. (Govorimo o primarnih vejah? Torej je iz zemlje pognalo več enoletnih močnih nerazvejanih poganjkov? Z njimi je potrebno delati tako kot sem napisala zgoraj - vsako leto odrežemo nekaj takih, ki so cveteli dve do tri leta in pustimo nekje dva do štiri mlade, ostale odrežemo pri tleh)
Vrtnice so, ko so obrezane in brez listov, precej neurejene in neugledne, lepe so šele v polnem cvetju in to seveda predvsem takrat, ko so pravilno obrezane in vzgajane.
Čudi me, da Pierre de Ronsard dela take težave, meni se ni zalizal še noben cvet. Glede na to sklepam, da so vrtnice preblizu in da se veje prepletajo, Pierre je načeloma zelo zdrava vrtnica. Nenazadnje je ena redkih, ki je prejela nagrado Hall of Fame.
Tule je npr. obrezana vrtnica plezalka tvojega tipa:
http://www.slavko-zgonec.net/vrtnice-vz ... sp230.html