Ojla,
mogoče res obvladam pikiranje paradižnikov, paprik, surfinij ali pa žametnic...o pikiranju papaje ali pa pasijonke no tuki sem pa
...pač napisala sem svoje sklepanje, kar pa ni nujno da res drži.
Mislim, da vzrok za propad ni bil v velikosti lončka, kot je lahko v zalivanju (preveč ali premalo), poškodbi malih kapilaric pri pikiranju, osvetlitve, temperaturi (presuh prevroč zrak) ali pa premajhnosti samih pikirancev.
Jaz sem svoje sejančke pikirala kar v preluknjane jogurtove lončke, not sem dala kupljeno zemljo za podtaknjence (je sterilizirana), večinoma sem pršila in zmerno zalivala.
Šotne lončke za pikiranje nisem nikoli uporabljala, sem pa slišala, da je v njih težje uravnavat pravo vlažnost zemlje, saj veliko vode posrka šota, hitro je lonček čisto moker zemlja pa pa tudi, kar pa je super za gnitje koreninic.
Šotne tabletke, ki se napijejo v nek mali lonček sem kupila le enkrat, pa tudi nisem bila prav navdušena, so pa primerne le za podtaknjence, ki še nimajo korenin oz. za sejanje večjih semen.
Sproti obveščaj kako in kaj se dogaja, za papajo bi se pa res postavila v vrsto