Sejančki ponavadi zacvetijo v 2 letu.
Nekatere sorte kot so Passiflora caerulea (modra) pacveti že v prvem letu
Sorte ki pa imajo večje cvetove (Passiflora alata,Passiflora Mollissima) pa včasih rabi tudi več kot 3 leta da prvič zecveti.
pasjonke ponavadi prinas ne tvorijo plodov če pa že pa so "votli" (brez semen). Meni je uspelo letos vzgojiti prva 2 prava plodova, in sicer da sem jo imel v rastlinjaku pa še posebaj pokrito z folijo tak da je bilo čez vedno nad 30°C pa vlaga nekje 90%. Tako da po mojih izkušnjah potrebuje vročino da tvori "normalne" plodove
O zanimivo, to moje čudo že žene vitico in ravnokar se bo začelo prijemat! bom počakal kaj bo! sem pa videl nekaj podobnosti s poslanimi Alpigeninimi potaknjenci!
LP
Jaz jih razmnožujem z zelenimi potaknjenci. Do sedaj sem potaknjence ukoreninjala v vodi. To ukoreninjanje je trajalo različno dolgo, tudi več kot mesec. Nazadje, pa sem jih po navodilu alpigene namočila v rasni hormon in jih dala v tabletke, postavila v kalilnik, kateri stoji na ogrevani blazini. Potaknjence škropim z destilirano vodo. Po enem tednu odganjajo že prvi listki. Lep pozdrav