Bršljan

Diskusija o vzpenjalkah in popenjalkah.
Campsis, Clematis, Hedera, Hydrangea, Lonicera, Wisteria, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Bršljan

OdgovorNapisal/-a VALDI » 18 jul 2007, 09:27

Pozdravljeni, imam ribnik, ki smo ga zasipali z zemljo, vanj posadili pomladne in poletne rastline, okrog pa bršljan. Kako naj omejim rast bršljana (razen z rezanjem), ki leze povsod in mori ostale cvetlice.
Lp in hvala :oops:
VALDI
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a pinpanpun » 18 jul 2007, 12:35

hmmm...nisem se viela da bi kdo okrog ribnika ieml nasajen brsljan,kajti to je zelo trdovratna rastlina,kot si ze sam povedal-mori ti druge rastline-predvsem s koreninami in njegovo razvitostjo.Najbolje bo da ga odstranis in namesto njega posadis nekaj okolju in drugim rastlinam bolj prijaznega ;)
;Lp
pinpanpun (ž) ;)
Uporabniški avatar
pinpanpun
Guru
Guru

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a VALDI » 19 jul 2007, 09:21

mogoče mi lahko kaj priporočaš, nekaj kar bi bilo zeleno, in ne tako moreče kot bršljan
VALDI
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a pinpanpun » 19 jul 2007, 09:42

Perunika je lepa za okrog ribnika...to je rozica znana po imenu Iris..rumena,modra,vijolicna barva..katero zelis,pol je pa tudi kaksen loček lep.Malo poglej po internetu...vtipkaj v brskalnik """ rastline za ribnik"""...in vrglo ti bo ven polno strani na katerih si lahko ogledas koliko so te ratsline velike,kaksen koreninski sistem imajo itd.
Za perunike ti lahko povem da imajo gomolje,torej ni veliko korenin.
;Lp
pinpanpun (ž) ;)
Uporabniški avatar
pinpanpun
Guru
Guru

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a HellHavoc » 19 jul 2007, 09:52

Clematis. okrasni srobot. sicer ni zimzelen, ni pa tako agresiven in ima prelepe cvetove. pa še izbiraš lahko med različnimi barvami cvetov.
[img]http://shrani.si/f/1w/F0/3icdVq3l/sig4.png[/img]
Uporabniški avatar
HellHavoc
Guru
Guru

Kraj: Izlake

OdgovorNapisal/-a tinko » 19 jul 2007, 10:50

Kako velik je ribnik z okolico? Če je dovolj prostora, nasadi rastline, ki cvetijo ob različnem času. Tako bo nekaj zelenelo, nekaj cvetelo. Od pomladnih do poznojesenskih. Alojz
tinko
Guru
Guru

Kraj: koper

OdgovorNapisal/-a stara postaja » 19 jul 2007, 13:30

Zdravo!
Kot piše Tinko, vse je odvisno od velikosti ribnika oz. še bolj okolice. Jaz imam samo majhno mlako, na notranjem robu so irisi (rumeni, iz narave), trstika, ločje, rogoz, kalužnica, premenjalnolistni vraničnik, spominčice, vodna meta, pijavčnica-pikasta, navadna in okroglolistna, bolj okrog, kjer ni več direktno vode ampak le vlažno, pa rastejo žlezasta nedotika, brestovolistni oslad, navadna krvenka, volovski jezik, kopitnik, zlata rozga, razne trave, dresni, lunaria, vrbovec-drobnocvetni in dlakavi, ciprje, lučniki-različni, nočnica, rudbekije, glavinci, svetlini, kresničevje razne zvončice, navadna haljica, ...Preveč, pa še več jih je.
LP
ki te ljubim, zeleno
Uporabniški avatar
stara postaja
Guru
Guru

Kraj: na Štajerskem

Re: Bršljan

OdgovorNapisal/-a sasok » 21 jul 2007, 23:09

VALDI je napisal/-a:Pozdravljeni, imam ribnik, ki smo ga zasipali z zemljo...

am zakaj se mi zdi da so zasuli ribnik in mu obvodne rastline ne bojo kaj preveč koristile??
Slika
sasok
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a sasok » 22 jul 2007, 15:25

mislim da bi bilo težko omejiti rast drugače kakor z rezanjem; mogoče če ne bi nič gnojil in zalival bi se že upočasnil, vendar bi to bilo za mene mučenje! če so ti bršljani tako všeč pa ga lahko zamenjaš s kakim drugim ki raste počasneje doma imamo pisanolistnega H. h. "Goldenheart" in raste lepo počasi LP
Slika
sasok
Guru
Guru

Vrni se na Vzpenjalke

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov