pasijonka

Vprašanja in nasveti za vzgojo trajnic.
Ameriški slamnik, Lilija, Astra, Dobra misel, Fuksija, Hermelika, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

pasijonka

OdgovorNapisal/-a stara postaja » 21 jun 2007, 23:12

Pozdravljeni! Prebrala sem zanimivost o pasijonki v celinski Sloveniji, da namreč ostaja tudi čez zimo zunaj. Jaz sem jo šele letos kupila in jo osvobodila iz nasilnega zvitka, razpela sem jo na leseno oporo ob hišni steni. Zaenkrat krasno uspeva, ima kar precej cvetov in obilo novih poganjkov. Posajena je v lončku, ki je malo večji, kot je bil ob nakupu v Merkurju spomladi letos. Vendar se cvetovi oz. kar od njih ostane, osujejo in zaenkrat ni videti še nobenih plodov. Sedaj me je zamikalo, da bi jo posadila direktno v zemljo in jo pustila zunaj tudi čez zimo, pa se bojim, ker ljubitelji, ki sem jih do sedaj spoznala, zatrjujejo, da naše zime ne prenese. Kaj torej storiti? Upam, da mi bo uspešen srečni lastnik svetoval. Hvala vnaprej in veliko sreče še naprej!
ki te ljubim, zeleno
Uporabniški avatar
stara postaja
Guru
Guru

Kraj: na Štajerskem

OdgovorNapisal/-a felidae » 21 jun 2007, 23:20

Pozdravljena! Moja teta ima svojo pasijonko (passiflora) zunaj. Zivi tam (Kozje), kjer pasijonke naj nebi prezivele zime - no njena jo vseeno. V bistvu ne naredi nicesar posebnega - jeseni jo poreze skoraj cisto do tal in jo zastre s smrecjem tako kot vrtnice.

Lp
felidae
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a HellHavoc » 22 jun 2007, 08:43

pri nas doma jo imamo posajeno ob hiši in preživi zimo. je res da zna biti prvo zimo malo krize, pol j pa ok. živim pod trojanami, 380m n.v..
[img]http://shrani.si/f/1w/F0/3icdVq3l/sig4.png[/img]
Uporabniški avatar
HellHavoc
Guru
Guru

Kraj: Izlake

OdgovorNapisal/-a sasok » 21 jul 2007, 23:00

jaz jo tudi imam že 2 leti posajeno na prosto pa je obakrat prezimila je pa sejanček ene velike ki raste v kampu v fiesa! cvetela še ni pa tudi naj nebi hitro :? :? sem prebral v novi rože in vrt da sejančki cvetijo zelo malo tako da je boljše napreviti potaknjence!
Slika
sasok
Guru
Guru

Vrni se na Trajnice

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov