NAGELJNI?

Vprašanja in nasveti za vzgojo trajnic.
Ameriški slamnik, Lilija, Astra, Dobra misel, Fuksija, Hermelika, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

NAGELJNI?

OdgovorNapisal/-a uršula » 20 mar 2006, 15:29

Pravkar prvič urejam balkon in se moram odločiiti za nekaj rož. Bi mi prosim kdo vedel povedati, če bi na sončni in zmerno sončni strani balkona uspevali nageljini in kakšni. Prav tako me zanima, kako prezimujejo, zato tudi ne bi imela nageljnov, ki svetijo samo vsake dve leti.
uršula
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Preddvor

Nageljni

OdgovorNapisal/-a muha » 31 mar 2006, 13:16

V moji mladosti smo doma imeli gorenjske nageljne vedno na oknih na južni strani, kjer so bili ves dan izpostavljeni soncu. So kar lepo uspevali in cveteli vsako leto. Bolj obilno, dokler so bili mladi. Nimam v spominu, da bi jih takrat pestile bolezni, ki jih spremljajo zadnja leta (rja, plesen..)Res pa so bili to avtohtoni gorenjski nageljni, ne kake hibridne mešanice.
Prezimili so na podstrešju, kjer je bilo pozimi dostikrat tudi pod nulo.

Če se boš odločila zanje, bodi pripravljena, da jih bo morda treba kdaj tudi s čem pošpricati. Vsi, ki sem jih kupila zadnja leta, so bili občutljivi ,zlasti na rjo, zato jih na mojem balkunu žal ni več :cry: .

Lp
muha
Guru
Guru

Kraj: Medvode-okolica

OdgovorNapisal/-a uršula » 05 apr 2006, 07:01

Nekaj pravih gorenjskih sem že kupila ampak me zanima, če obstaja tudi nagelj bele barve in kakšna sorta je to.
uršula
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Preddvor

Nageljni

OdgovorNapisal/-a muha » 05 apr 2006, 07:11

Belih pa ne poznam. Razen tistih blazinastih seveda, ki rastejo v vrtu.

Lp
muha
Guru
Guru

Kraj: Medvode-okolica

Re: NAGELJNI?

OdgovorNapisal/-a CHUPKO » 31 maj 2006, 23:47

uršula je napisal/-a:Pravkar prvič urejam balkon in se moram odločiiti za nekaj rož. Bi mi prosim kdo vedel povedati, če bi na sončni in zmerno sončni strani balkona uspevali nageljini in kakšni. Prav tako me zanima, kako prezimujejo, zato tudi ne bi imela nageljnov, ki svetijo samo vsake dve leti.

Tudi jaz se spominjam,da smo doma imeli gorenjski nagelj roza barve.Ja tudi pri nas je bil na juzni strani.Pravijo da je nekoc imel 130 cvetov.Drugace pa se mi zdi da je bolj samotarske narave,da ne trpi se kaksne druge roze v istem loncku.
Lp Chupko
CHUPKO
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: USA

Re: NAGELJNI?

OdgovorNapisal/-a dani.kotnik@elektro-celje » 19 jun 2006, 12:27

Jaz imam pa švicarski nagelj, pa me zanima a se mora ta ali gorenjski9 zalivati vsak dan. Al kako
dani.kotnik@elektro-celje
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a zaljubljena23 » 20 jun 2006, 05:06

Po potrebi, opazuj rastlino ter zemljo in boš sam videl kdaj jo je potrebno zaliti
zaljubljena23
Guru
Guru

Kraj: Relacija Ptuj-Rače

Vrni se na Trajnice

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov