Moderatorji: dusanh, Moderatorji
jan24 je napisal/-a:Doma sem navaden bambus posadil na delček vrta omejen z betonom z vseh strani, pa se je vseeno razrastel... sicer pa na njivi bom zelo vesel če se bo zelo razrastel- ker bo zakril pogled na gradbišče avtoceste (zamislil sem si ga kot nekakšno živo mejo).
V Hoferju rastline res bolj redko zalivajo... je pa tudi to zanimivo, da korenine niso provpadle- ko sem ga kupil sem ga porezal do tal in odgnal je. Kolikor jaz vidim, je res da črni bambus počasi raste, saj še sedaj ga nimam dovolj niti za narediti nove sadike za na njivo...
Če so ti bambusi že enkrat skoraj pomrznili mislim da je priporočljivo jih zaščititi.
daneb je napisal/-a:Jaz sem bil danes zjutraj v Hoferju v Domžalah in ob odprtju trgovine niso imeli več kot en bambus. Šefica je potem malo poklicala po ostalih trgovinah Hoferja in je za mene odkrila en Bambus Nigra v Ljubljani v BTC in ga rezervirala zame do prihoda tja. Zanj sem plačal 22,99 €. Zdaj pa že raste na mestu, ki mu je bilo namenjeno. Visok je dva metra tri rastline in še nekaj pol metrskih. Bilo je pa kar nekaj suhih listov, ki pa so odpadali po celi trgovini iz skladišča do blagajne in še naprej do avta.
jan24 je napisal/-a:Na tale širokolisti bambus misliš? (sadiko sem kupil pred nekaj leti v Hoferju za 899sit brez enega lista in je sedaj visoka 2m)...
Ta je pa eden izmed tistih, ki sem jih dobil za 4.99€ (višina 1.1m brez lončka):
jan24 je napisal/-a:Na tale širokolisti bambus misliš? (sadiko sem kupil pred nekaj leti v Hoferju za 899sit brez enega lista in je sedaj visoka 2m)...
Ta je pa eden izmed tistih, ki sem jih dobil za 4.99€ (višina 1.1m brez lončka):
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov