Moderatorji: dusanh, Moderatorji
Tomaž Babedraž je napisal/-a:jaz sem dobil od kolega nekaj korenin , ki je moral da se je rešil tega hudiča najeti bager .......čista resnica
zdaj imam že poldrugi meter visoke poganjke (zrasli so v mesecu) rastlina skoraj vidno raste to ne moreš verjet !!!!!!!!
imam ga za živo mejo ,več zaraste raje vidim
lp
psevdonim je napisal/-a:ali pozna kdo tole ponudbo iz Hoferja - gre za pravi bambus ali za kakšno "lucky bamboo" izvedbo ? Ker če vprašaš pri Bambusariji (oglas desno), so cene za bambuse vsaj 10-krat višje
http://www.hofer.si/si/html/offers/58_1 ... 6-02-16-36
bambusarija je napisal/-a:psevdonim je napisal/-a:ali pozna kdo tole ponudbo iz Hoferja - gre za pravi bambus ali za kakšno "lucky bamboo" izvedbo ? Ker če vprašaš pri Bambusariji (oglas desno), so cene za bambuse vsaj 10-krat višje
http://www.hofer.si/si/html/offers/58_1 ... 6-02-16-36
Pozdravljeni,
vljudno vas vabim v Bambusarijo, da se prepričate o naši ponudbi in si ogledate naše rastline, da ne boste govorili nekaj na pamet. Naših rastlin nikakor ne morete primerjati z naborom rastlin iz diskonta, niti po kvaliteti koreninskega sistema, niti po sami formi rastline. Vse rastline v Bambusariji spadajo v najvišji kakovostni razred. V ponudbi še nismo imeli tako majhne rastline Phylostachys-a, tako da je vaša primerjava v ceni malce iz trte zvita.
psevdonim je napisal/-a:vljudno vas vabim v Bambusarijo, da se prepričate o naši ponudbi in si ogledate naše rastline, da ne boste govorili nekaj na pamet.
Glede na stanje marca 2010:in šeVsi naši bambusi so prezimni od -25°C do -35°C, najvišji ki je na zalogi meri v višino 400/500cm in je v 75l loncu,cena bi bila 400€, v višino pa doseže v naših pogojih do 10m.niti nisem tako grdo zgrešil. Res je pa tudi, da se na bambuse ne spoznam, zato sem vprašal, ali bo tisto v Hoferju "lucky bamboo" ali pravi bambus.Trenutno je na zalogi samo Henonis v 10l loncu, višine 175/200cm, cena z DDV je 117€.- gre za moje izkušnje z omenjenim semenom, ki sem ga kupil preko Ebay, NE pri vas.V ponudbi še nismo imeli tako majhne rastline Phylostachys-a
sasok je napisal/-a:ne ni mi preveč ampak jaz si tega ne bom naročil oz nimam pojma o nemščini bi mi potem mogel nekdo naročit lahko tudi ti dobiš denar
čeprav je meni najbolj všeč nigra..............
torej če se kdo najde ki mi naroči hehe plačam poštnino pa stroške tistemu ki bi jih imel z mano........
sasok je napisal/-a:Meni je na koncu uspelo dobiti semena Phyllostachys pubescensa (mosota) vendar pa sadike, vsaj tiste, ki so ostale pri meni niso imele sreče in tako spet mosota nimam. Sem pa kupil sadiko od enega člana foruma (dalj časa nazaj) za drobiž, ki pa tudi ni imela sreče, saj jo je pokončal požar.
Imamo zdaj kar nekaj različnih bambusov doma, ampak za mosota sem pa še vedno zainteresiran, ampak sadik, ki imajo pretirane cene sam ne mislim kupovat in to samo iz razloga, ker se bambus tako hitro razrašča, da so takšne cene nesmiselne in prodajati bambuse za nek luksuz in eksotiko iz vzhoda je preprosto bedasto.
To je samo moje skromno mnenje.
Lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov