Phyllostachis ponavadi zraste tam do max. 8 m (v naših razmerah)
Fragersia (dežnikasti bambus) pa tam do 4 m
Seveda so pa še tukaj nizko rastoči bambusi, ki dosežejo višino od 30 pa tja do 50 cm.
Kar se tiče razmnoževanja:
Absolutno najlažje in najbolj ziher je z delitvijo koreninskih rizomov in sicer najprimernejši čas je zgodaj spomladi ko bambu še miruje (sam sem ga probal tudi med rastno dobo-toda brez uspeha)
S semeni in kalitvijo le teh pa nimam pojma kako je....niti ne poznam nobenega ki je že probal razmnožiti bambus s semeni (zato upam da bo tija2 kaj poročal na forumu kako mu uspeva)
Nekega dne mi je žal že pokojni kolega vrtnar dejal da se da tudi s potaknjenci in sicer....odreže se tik pod kolenom stebla ter nad istim kolenom odrežemo tako da je steblo votlo ...spodnji del torej tisti pod kolenom vtaknemo v zemljo v votlo steblo zgoraj pa nalijemo vodo....
bo treba preizkusiti nekega dne ali je tovrsten način razmnoževanja uspešen ali ne.....
Sasok morda bom imel jaz naslednje leto kakšno sadikco nizkorastočega bambusa za odstopit Pleioblastus pygmaeus Drugače je tudi ena vrtnarija v Italiji blizu slovenske meje ki goji in prodaja poleg mesojedih rastlin tudi bambuse raznih sort. (bom mogel spet pobrskat kje sem založil link do int. strani imenovane vrtnarije)
In še nasvet: malo zaokroži po internetu in išči pod hardy bamboo nursery
Res pa je, da bambusi kot sadike niti niso tako poceni pri nas in tudi v tujini ne!!
Lep pozdrav,....