Zdaj pa res ne vem, ali sem tako neumno vprašala???
Pravzaprav sama dobro vem, kako se rastline presajajo... sem jih presadila že nevemkoliko. Samo s Tilancijami pa res nimam nobenih izkušenj.
Včasih je pa vseeno bolje vprašati, kot pa z neznanjem uničiti rastlino. Imam ravno s prejšnjo Tilancijo tako slabe izkušnje, da napake ne bi rada ponavljala.
Na prvi pogled je Tilancija tako drugačna od drugih rastlin, ki jih imam, da sem čisto zmedena in ne vem, kako se presjanja lotiti. Mladič namreč ne izrašča poleg matične rastline samostojno, ampak izgleda, kot nekakšen siamski dvojček (skupna baza in spodnji listi in ločen poganjek). In se mi zdi, da bom z ločevanjem poškodovala mladiča in mater. Bi bilo skoraj bolj logično da ga izpulim.
Zanima me, če lahko kdo z mano deli svojo izkušnjo, kako je ravnal s svojo Tilancijo v primeru razmnoževanja. Ali so moji strahovi, da uničim rastlino, res čisto neupravičeni?
Klavdija, vseeno hvala za odgovor. Se mi pa zdi, da si stvar malo preveč posplošila... Če pa je bil odgovor na moje vprašanje res že tolikokrat napisan, mi ga prosim pomagaj najti. Jaz sem ga namreč iskala...