Moderatorji: dusanh, Moderatorji
borutcerkvenic je napisal/-a:Hojla!
V Rusiji, na Finskem in v Romuniji jo na poseben način pripravljajo in jo uživajo. Med 1. svetovno vojno je pri nas umrlo veliko ruskih vojnih ujetnikov, ker so mislili, da so tudi naše rdeče mušnice pogojno užitne.
Hofmann et al. so dokazali da "soma" ni bila rdeca musnica, ampak druge aktivne glive ki vsebujejo metoksi-indole in indol-amine (oz triptamine - ergot alkaloidi in psilocibin).
celo muskarin
Verjetno bi bilo bolje reci da muscimol povzroci psihoaktivno zastrupitev
Ali obstajajo kaksni podatki o tem, da so starodavna ljudstva znala pridobivati derivate lizergove kisline iz sicer zelo strupenih rzenih rozickov?
Zastrupitev ja. Taki toksini, podobno kot atropin in skopolamin (datura, volcja cesnja) povzrocajo samo zastrupitev katere rezultat je delirij. Samo delirij pa jaz ne bi primerjal s kaksnimi visjimi psihoaktivnimi izkusnjami.
No,no kaj od tega si pa že zaužil? Sicer sam nisem prav nič bolj razsvetljen, ampak datura ni delirična... meni je le upočasnila svet (ne spomnim se dobro tega stanja ), voljčje češnje so me nekako prestrašile (precej drugače od dature, čeprav vsebujejo iste alkaloide),
po mušnici sem pa le izredno jasno in hitro mislil, čeprav mi je bilo nasljedni dan slabo (bruh ). Mislim pač da je vsaka stvar na zemlji uporabna za človeka (mislim tisto kar ni ustvaril človek), vprašanje je le kako in na kakšen način je pravilen...
Ampak to je še vedno le moje mnenje...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost