Moderatorji: dusanh, Moderatorji
t0026528 je napisal/-a:Hvla,zanima me,če pozimi v temnem prostoru,to je klet,okrog 4%odvržejo liste in spomladi odženejo znova.Ali je to trajnica.Sadikce sem včeraj posadil
na stalno mesto,v lonce.Kako naj z nimi po zimi.komat.
jan24 je napisal/-a:Jaz sem jih par dal prezimit v hišo vendar rezultati niso bili vredu- zaradi temnega prostora ter izrazito suhega zraka so jim v par tednih popadali listi, eno sadiko sem imel bolj na svetlem, vendar ji suh zrak zaradi radiatorjev ni koristil in je do februarja počasi izgubila vse liste- lahko pa poizkusiš, morda bo tebi boljše uspelo. Meni so se zaradi mile zime najboljše obnesle sadike zunaj, vendar to naj ne bi bila trdno prezimna rastlina. Lahko pa tudi poskusiš konec sezone mu obrezat korenine in veje ter zakopat v kakšno žagovino ali šoto (na tisti povezavi na prejšnji strani so slike podobnega postopka), sicer pa tega še nisem poizkusil. Cveti in raste do mraza (vendar v hiši ne več), zelo mu ugaja jutranja rosa in velika vlaga.
Lep pozdrav
t0026528 je napisal/-a:Tale ideja je pa dobra,še lepše bi bilo,če bi lahko kar kupil tak kontejner,In ne pozabi na pršenje.Ali misliš,da ti poganki stari, nebi drugo leto cveteli,bi bilo škoda rezat.bi kntejner postavil na temperaturo okoli 6,(toliko bi imelipri mene) in jim dal umetno svetlobo.pri meni je vkleti tema.Ali brez kontejnerja.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov