kaj narediti z mladimi limonami

Diskusija o sadju.
Jabolka, Hruške, Borovnice, Jagode, Kivi, Grozdje, Maline, Robide, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

kaj narediti z mladimi limonami

OdgovorNapisal/-a limonasman » 28 jan 2009, 20:50

no imam približno 15 limon v posameznem lončku velike so približno 15cm in so že zelo gosto zasajene rast je izredno počasna ali tvegam in jih presadim in ali pustim nujno rabim odgovore!!!

lp marko
limonasman
Ljubitelj
Ljubitelj

OdgovorNapisal/-a fresia » 28 jan 2009, 22:52

Js bi tvegala in jih presadila- nekaj jih bo ziher preživelo. Če pa so preveč krhke, bi jih pustila na miru in kasneje presadila
fresia
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a fresia » 28 jan 2009, 22:58

Še nekaj,... Domače, neškropljene limone so zakon. Komaj čakam, da vse dozorijo :D Cvetijo pa kot nore. Čez par mesecov bo use rumeno. Upam le, da se ne bo čisto povesila od teh težkih limon :D Nekaj jih je pa že napol zrelih,... mmmmmm jami limonce- domače 8) :P
fresia
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a orhy » 29 jan 2009, 10:01

fresia je napisal/-a:Še nekaj,... Domače, neškropljene limone so zakon. Komaj čakam, da vse dozorijo :D Cvetijo pa kot nore. Čez par mesecov bo use rumeno. Upam le, da se ne bo čisto povesila od teh težkih limon :D Nekaj jih je pa že napol zrelih,... mmmmmm jami limonce- domače 8) :P
Ali rabi limona kakšno posebno vzgojo - skratka, s čim se ji dobrikaš, da ti tako dobro uspeva. :D Nimam prakse s tem.
Še tole, kako si prišla do rastline - s sejanjem , ali si kupila rastlino?
Hvala!
Slika
Uporabniški avatar
orhy
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a fresia » 29 jan 2009, 13:53

Vsaka 2 meseca pognojim z gnojilom za citruse, enkrat na mesec z mojo Vito :D Drugače pa zdaj pozimi enkrat na teden z postano vodo. Malo se pogovarjam z njo :D Drugače jo pustim pri miru. Čez poletje pa gre seveda ven. Takrat tudi bolj zori:D
Te sadike sem kupila. Ena je iz bosne, drugo sem čisto mlado kupila pri vrtnarju. So pa različne sorte to pa. Ena hitreje zori kot druga, ena ima zelo dolge bodice, druga čisto majhne,... :D
Cveti pa nenormalno lepo dišijo. Jih ves čas hodim vohat 8)
fresia
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a orhy » 29 jan 2009, 17:18

Jao te tvoje limonce pa so nekaj prav posebnega :D Zelo jih crkljaš in one ti to ljubezen zvesto vračajo. :D
Jaz bi tudi takšne imela, le pocrkljane pa najbrž ne bi bile toliko. :(
lp Slika
Slika
Uporabniški avatar
orhy
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a fresia » 29 jan 2009, 18:21

orhy je napisal/-a:Jao te tvoje limonce pa so nekaj prav posebnega :D Zelo jih crkljaš in one ti to ljubezen zvesto vračajo. :D
Jaz bi tudi takšne imela, le pocrkljane pa najbrž ne bi bile toliko. :(
lp Slika

Zakaj pa ne poskusiš? Sadike niso tako zelo drage. Iz semena sem tudi dobila eno, vendar raste zeloooo počasi, pa potem jo je potrebno še cepiti,.... V Merkurju mislim, da imajo limonovce po 15€. Saj nazadnje je bila takšna cena. Res, da niso v najlepšem stanju, so zelo grdo obrezane in ne prav lepo oskrbljene, vendar se presadijo, pognojijo po presajanju z Vito in kar hitro poženejo lepe poganjke... In tudi veliko cvetov :D 8)
Poskusiti ni greh :lol:
fresia
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a orhy » 16 mar 2009, 16:04

Ha, ha fresia :D že imam limonco.
Zanima me, kakšna zemlja ji najbolj ugaja in kdaj začne rodit ?:D
Slika
Uporabniški avatar
orhy
Guru
Guru