Napisal/-a mojster1 » 22 apr 2009, 16:07
Jaz sem sodelavcu vzel 5 jagod goji (bio susene), ki jih je takrat konzumiral in iz njih pobral semena, ki so zelo majhna,
polmilimetra do cetrtinko milimetra, sem jih kar s zobotrebcem ven pobiral, ker so zelo majhna. V eni jagodi je vec kot 10 semen.
Par dni sem semena imel na papirju potem sem jih dal v zemljo (tisto za roze crno). Semena sem posejal v zacetku novega leta, 99% nisem pricakoval, da bo iz njih kaj zraslo, ker so bila semena tako majhna.
Cez teden ali dva (v zelo kratkem casu) so se iz zemlje prikazale prve rastline, sem mislil, da je plevel. To sem takoj odmislilm, ker ko sem sejal semena vrtnin nikoli nisem imel plevela ali trav v lonckih.
Sedaj po dobrih 3 mesecih so rastline visoke 2-3 cm in kosate kakor motovilec, samo listi so ozki in dolgi, steblo se nekoliko zvija mogoce zaradi teze listov, pocasi steblo leseni.
Po primerjavi tistega, kar imam jaz in tistega, kar sem nasel na netu so to ratline jagod goji. Dvakrat sem jih presadil in so prezivele, zunaj jih imam ze en mesec (tudi ponoci) in so ful napredovale, ker imajo vec svetlobe. Zaenkrat imam obcutek, da so precej trdozive glede presajanja in vremena, pa tudi ko je bila zemlja bolj suha niso ovenele.
LP.