Potrebujemo: 20 dag gob (jurčki, lisičke, kukmaki, turki, dedi, golobice, pšenična goba, črna trobenta, kostanjevka, macesnovka, rdečenogi mavelj), lahko samo nekaj teh gob ali pa še kakšne druge vrste. Nekatere se dajo tudi sušiti. 2 majhni čebuli, 4 krompirji, 1 žlica narezanega peteršolja, 1/2 kozarca rdečega vina, trdo kuhano jajce, 1/2 lončka sladke smetane, olje, poper, sol.
Gobe očistimo, operemo in pustimo da se odcedijo. Na rezine jih narežemo. Čebulo na drobno sesekljamo in na rumeno popražimo v olju. Dodamo gobe in jih dušimo na ognju približno 15 minut. Krompir olupimo, 3 krompirje na drobne kocke narežemo, 2 pustimo cela.Gobe zalijemo z vodo, dodamo krompir in vse se naj kuha tako dolgo, da sta cela krompirja kuhana. Izloči cela krompirja in jih stisni v pire. Pire vrni nazaj v juho in dobro premešaj. Juho začinimo z soljo, poprom, rdečim vinom. Zgostimo s smetano in trdo kuhanim jajcem. Na vrh potresemo drobno narezan peteršilj.