Boljši se mi zdi tale recept:
Potrebujemo:
0,75 kg vazelina
skledo za solato premera 25-30 cm
večja plastična posoda za precejanje
1 gaza
manjše posodice za kremo
1. Skledo za solato napolnimo z ognjičevimi cvetovi, zraven damo lahko še malo stebelca in nekaj lističev. Vse skupaj na drobno narežemo.
2. Na majhnem plinu v kozici POČASI segrejemo 0,75 kg vazelina in ko preide v tekoče stanje, z leseno žlico vmešamo ognjič in še malo premešamo. Vse skupaj mora biti ravno toliko segreto, da je vazelin lepo tekoč in da vse skupaj izgleda kot gosta zelenjavna juha

3. Naslednji dan kozico še enkrat razgrejemo do stopnje zelenjavne juhe, nato gazo enkrat prepognemo in čez to precedimo zmes iz kozice v večjo plastično posodo (najboljše so tiste od zelja

Kar ostane v gazi, zvijemo v culico in močno stiskamo toliko časa, dokler še kaj priteče iz nje.
Ostane nam le še da prelijemo kremo iz večje posode v manjše priročnejše plastične posodice, počakamo da se krema ohladi in zdravilna krema iz ognjiča je tukaj. Kremo je potrebno hraniti v hladilniku!