PEČEN KROMPIR Z ZELIŠČNO OMAKO

Sem spadajo recepti za izdelavo različnih zdravilnih pripravkov iz zdravilnih rastlin.

Moderatorji: dusanh, borutcerkvenic, Moderatorji

PEČEN KROMPIR Z ZELIŠČNO OMAKO

OdgovorNapisal/-a nejkica » 04 apr 2007, 16:31

Omaka s peteršiljem, baziliko in česnom

Sestavine: 8 srednje velikih krompirjev, 1 šopek peteršilja, 1 šopek bazilike, 3 stroki česna, sok polovice limone, olivno olje, 1 žemljica, sol, poper.
Pečico ogrejemo na 200 st. C. Krompirje operemo. Lupino na eni strani križno zarežemo. Potresemo jih s soljo in vsakega posebej zavijemo v alufolijo.

Naložimo jih na pekač in pečemo približno 50 minut (odvisno od velikosti krompirjev). Peteršilj, baziliko in česen nasekljamo, žemljico nasekljamo. Vse zmešamo z limoninim sokom in 1,5 dl olivnega olja.
Da dobimo bolj gladko omako, jo zmeljemo s paličnim mešalnikom. Solimo, popramo. Pečene krompirje prerežemo in napolnimo z omako.

zelo okusno. :lol:
nejkica
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 03 apr 2007, 10:52

Vrni se na Recepti

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov