Napisal/-a borutcerkvenic » 30 okt 2003, 17:44
Lep pozdrav obema!
Lepo sta se razpisala o kutinah, da pa ne bo ostalo pri enem receptu, dodajam še dva svoja, da bo bolj pestro. Lahko se tudi uporabljata pri Martinovi goskici.
Kutinov kompot
Potrebujemo: 1/2 kg kutin, 1 žlico limoninega soka, 10 dag sladkorja
Kutine olupimo, izrežemo peščice in narežemo na rezine. S sladkorjem in limoninim sokom jih b 1/4 litra vode kuhamo do mehkega. Ohladimo in postrežemo.
Kutinov žele
Potrebujemo: 1 kg kutin ali 1/2 litra kutinega soka, 1/2 kg sladkorja z zgoščevalcem.
Kutine dobro obrišemo s krpo, tako da odstranimo dlačice. Neolupljene razrežemo na 4 dele. V 1/4 litra vode jih do mehkega skuhamo. Potem precedimo skozi platneno krpo. Soku dodamo sladkor z zgoščevalcem in še enkrat 2 minuti kuhamo. Denemo v kozarce in zapremo s celofanom.
CRGA