Zivijo vsem!
Malo sem ostala zadaj, ker me med vikendom ni bilo, ampak glede na vse povedano zgoraj še vedno trdim, da zimski vrt in rastlinjak za kaktuse nista in ne moreta biti isto. Mogoče bi se ju dalo združiti, kar pa bi bilo definitivno povezano s prevelikimi stroški (predvidevam, da niste ravno milijonarji, ki bi ne vedeli kam z denarjem).
Zato po mojem mnenju, Matej, če želiš imeti zimski vrt imej zimski vrt, kjer boš pil kavo in čaj in pivo s prijatelji, če pa želiš imeti rastlinjak pa imej rastlinjak, kjer se boš s kaktusi aktivno in intenzivno ukvarjal in jih razkazoval prijateljem, ko boste popili kavo, čaj, pivo... Poleg tega moraš poskrbeti, da se bo vse skupaj vklapljalo v en kontekst in tvoj finančni plan. Ko gradiš hišo (mi smo jo 4 leta nazaj), moraš eksprimentiranje in improviziranje čimbolj omejiti, ker sigurno pridejo na plan stroški, ki jih ne predvidevaš in šele, ko imaš to pokrito, greš na zadeve kot je na primer rastlinjak. (Ko boš gradil, ti bo jasno o čem sedaj blebečem).
Nikakor pa ne trdim (ne me narobe razumet), da rastlinjak ni fina zadeva. Še ena varianta je, kako narediti rastlinjak in pri tem ne bankrotirati. Pri nas v Pirničah imamo cel kup vrtnarij, ki so precej velike in venomer nekaj prenavljajo. Kadar recimo menjajo stare stene rastlinjakov, bi se dalo dogovoriti da jih odpelješ za ne preveliko ceno. To pride v poštev, če si sam svoj mojster in imaš v bližini kakšno vrtnarijo.
Izi: ali pa ostanem samska in ostanem doma, kjer lahko celo pridem do rastlinjaka
Sončen pozdrav