No, jaz sem preizkusil do sedaj tri zemlje. Na žalost še nisem imel priložnosti iti v Ljubljano in pri Hrovatinu kupiti vašo mešanico.
Preizkusil sem cvetalov substrat, Compo Kacteen (ali nekaj takega) in pa Mexana. Upam, da ne bom delal slabe reklame, potem te prosim, Tomi, da zbrišeš post, če si tega mnenja, a Cvetal se mi je zameril, saj sicer je lepo črn in verjetno zelo poln hranilnih snovi, vendar pa se mi je že po zalivanju ali dveh zemlja čisto sprijela in nato čez dan ali dva popokala. Tako je vedno, ko sem kaktus zalil, voda stekla skozi razpoke mimo korenin in kaktus ni dobil nič od tega.
Compo Kakteen je že boljši, vendar je zelo peščen in imam močen občutek, da se mora uporabljati pogosto v kombinaciji z njihovim gnojilom, drugače pa je dokaj dober, mojim kaktusom se dopade
Mexana pa je tudi precej dobra, vsaj prve izkušnje z njo, edino malo prevelike delce ima notri za moje pojme in je težje posaditi majhno rastlino. Drugače pa lepo prepušča vodo, a ne preveč. Sicer jo uporabljamo komaj malo cajta, tako da ne vem.
Kakšne so pa kaj vaše izkušnje? Najverjetneje bo res treba k Hrovatinu po en velik paket zemlje. Upam, da vaša zemlja povzema prednosti zgoraj opisanih in izpušča njihove slabosti
Se vidimo v centru (ne vem še točno kdaj
)