Napisal/-a HellHavoc » 08 jun 2007, 10:08
zmeda, na to lahko administratorji in moderatorji ogromno vplivajo. kot prvi korak bi osebno posodobol različico foruma (zadnja je trenutno nekje 2.0.22, če se prav spomnim. tukaj pa je 2.0.4, se pravi je vmes bilo več kot 15 posodobitev). kot drugo bi namestil razne varnostne mehanizme kot je preverjanje s slikovno kodo (image verification). to je popolnoma preprosto, saj lahko na internetu najdemo že pripravljenje pakete, ki se samodejno integrirajo. kot tretje bi onemogočil račun Gost. registracija ali pa nič. potem bi osebno omogočil vsem uporabnikom avatarje (slikice, ki sedaj pripadajo samo administratorjem in moderatorjem (ne delajmo segregacije)). 90% moderatojev bi status vzel, ker ne opravljajo svojega dela, saj je njihovo delo, da izbrišejo neželena in žaljiva sporočila. če tega dela ne opravljajo potem niso vredni statusa. naj ga dobi nekdo, ki je reden obiskovalec na forumu in ve kaj je njegovo delo kot moderator. še en ukrep, ki bi ga sprejel je, da bi premaknil reklamna sporočila nekam, kjer niso moteča. posebna oglasna vrstica nad ali pod forumom. ta desna oglasna vrstica samo ožira širino (nimajo vsi 19'' monitorjev in resolucije od 1280*1024 naprej). če že to ne bi pa omejil vsaj maksimalno širino oglasa, ker se včasih naredi, da vidim oglas skupina Tri-ex d.o.o., ki me spravi zares v slabo voljo, saj zaseda več kot tretjino širine ekrana. tudi že, če so oblikovalci spletnih strani očitno nimajo pojma o funkcionalnih specifikacijah in standardih (verjemite, moji prsti so naklofali že kar nekaj vrstic tako html kot php kot tudi css in še kakšne kode).
še ena stvar ki me moti je iskalnik, ki mi ni v nikakršno pomoč. šumniki delajo samo za velike praznike in z obilico sreče, kar naredi iskalnik popolnoma neuporaben (če se ne motim imate problem v kodiranju, saj so zanki na spletni strani kodirani po standardu "windows-1250", medtem ko imate tabele v sql bazi kodirane po satndardu "ISO-8859-2". prav tako pa bi bil vesel malo bolj naprednega iskalnika.
še kaj bi se našlo kar se tehničnih zadev tiče, pa bo pomojem zaenkrat kar dovolj. če vam kaj ni jasno me pa vprašajte, bom z veseljem pomagal z nasveti.
[img]http://shrani.si/f/1w/F0/3icdVq3l/sig4.png[/img]